tatjespap
Tatjespap (karnemelkmousseline), vrije interpretatie naar een oud Gents recept. Kook bloemige aardappeltjes en draai ze door de passe-vite.  Maak een niet te dikke puree met veel boter, eidooiers, peper, zout en nootmuskaat. Leng aan met karnemelk tot een vloeiende mousseline. 

tatjespap

ingrediënten - info bloemige aardappelen boter
Voor een bijpassend gerechtje met tatjespap: volg deze link.
Tatjespap of ‘keiremelkstampers met papsouwse‘, de West- Vlaamse variant, is … was armemensenkost. Later werd het gerecht trendy. Het is alleszins een heerlijk monument uit de Vlaamse volkskeuken.
de              passie Creatief Koken kookvurige
eidooiers peper en zout nootmuskaat karnemelk
Oost-Vlaanderen
print

tatjespap

ingrediënten - info bloemige aardappelen boter
Tatjespap (karnemelkmousseline), vrije interpretatie naar een oud Gents recept. Kook bloemige aardappeltjes en draai ze door de passe-vite.  Maak een niet te dikke puree met veel boter, eidooiers, peper, zout en nootmuskaat. Leng aan met karnemelk tot een vloeiende mousseline. 
Voor een bijpassend gerechtje met tatjespap: volg deze link.
eidooiers peper en zout nootmuskaat karnemelk
Bereiding Ingrediënten
Tatjespap of ‘keiremelkstampers met papsouwse‘, de West-Vlaamse variant, is … was armemensenkost. Later werd het gerecht trendy. Het is alleszins een heerlijk monument uit de Vlaamse volkskeuken.
de              passie Creatief Koken kookvurige