Mechelse bloemkoolsoep
Versnijd de groenten en houd een paar bloemkoolroosjes
apart. Stoof de gesneden ui in wat boter en voeg na een
minuutje de kropsla toe. Doe de selder, bloemkool, gestoofde
ui en sla samen met versneden aardappelen in een kookpot.
Vul af met groentebouillon. Breng op smaak met peper en
zout. Breng aan de kook en laat een half uurtje sudderen op
gemiddeld hoog vuur.
Zet de handmixer in de kookpot. Nu kan je kiezen voor een
dikke soep en dan hoef je enkel een glas room door de soep te
roeren en af te werken met een paar gestoomde
ingrediënten - info
groene selder
bloemkool
uien
kropsla
De Mechelse regio staat bekend om de overvloed en
kwaliteit van zijn groenten, met name bloemkolen en
asperges.
Het is niet verrassend dat de meest gekende specialiteit
van de regio Mechelen bloemkoolsoep is.
bloemkoolroosjes en een paar takjes kervel. Of je kan de soep
door een zeef duwen en dan pas afwerken met room, roosjes
en kervel.
In een variant op dit recept wordt de kropsla vervangen door
prei.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.