Foto: flickr

Mechelse bloemkoolsoep

Versnijd de groenten en houd een paar bloemkoolroosjes apart. Stoof de gesneden ui in wat boter en voeg na een minuutje de kropsla toe. Doe de selder, bloemkool, gestoofde ui en sla samen met versneden aardappelen in een kookpot. Vul af met groentebouillon. Breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat een half uurtje sudderen op gemiddeld hoog vuur. Zet de handmixer in de kookpot. Nu kan je kiezen voor een dikke soep en dan hoef je enkel een glas room door de soep te roeren en af te werken met een paar gestoomde
ingrediënten - info groene selder bloemkool uien kropsla
De Mechelse regio staat bekend om de overvloed en kwaliteit van zijn groenten, met name bloemkolen en asperges. Het is niet verrassend dat de meest gekende specialiteit van de regio Mechelen bloemkoolsoep is.
de              passie Creatief Koken kookvurige
kervel boter aardappelen peper, zout groentebouillon room
Antwerpen
bloemkoolroosjes en een paar takjes kervel. Of je kan de soep door een zeef duwen en dan pas afwerken met room, roosjes en kervel. In een variant op dit recept wordt de kropsla vervangen door prei.

Mechelse

bloemkoolsoep

Versnijd de groenten en houd een paar bloemkoolroosjes apart. Stoof de gesneden ui in wat boter en voeg na een minuutje de kropsla toe. Doe de selder, bloemkool, gestoofde ui en sla samen met versneden aardappelen in een kookpot. Vul af met groentebouillon. Breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat een half uurtje sudderen op gemiddeld hoog vuur. Zet de handmixer in de kookpot. Nu kan je kiezen voor een dikke soep en dan hoef je enkel een glas room door de soep te roeren en af te werken met een paar gestoomde
ingrediënten - info groene selder bloemkool uien kropsla
Foto: flickr
kervel boter aardappelen peper, zout groentebouillon room
bloemkoolroosjes en een paar takjes kervel. Of je kan de soep door een zeef duwen en dan pas afwerken met room, roosjes en kervel. In een variant op dit recept wordt de kropsla vervangen door prei.
Bereiding Ingrediënten
De Mechelse regio staat bekend om de overvloed en kwaliteit van zijn groenten, met name bloemkolen en asperges. Het is niet verrassend dat de meest gekende specialiteit van de regio Mechelen bloemkoolsoep is.
de              passie Creatief Koken kookvurige