matoufè

matoufè

ingrediënten - info mager gezouten spek tarwebloem
Snijd het spek in reepjes en bak die krokant. Laat uitlekken in een vergiet. Meng 25 cl melk met twee flinke soeplepels tarwebloem. Klop een achttal eieren los, samen met het papje van melk en bloem. Doe de spekjes terug in de pan en giet er de eibereiding bij. Kruid met een paar draaien uit de pepermolen en een snuifje zout. Zet op middelhoog vuur en blijf roeren tot de eieren gestold zijn. Dien op met bruin brood en gezouten boter.
De Matoufè of Matoufet lijkt veel op een banaal roerei met spek, maar in Marche-en-Famenne denkt men daar anders over. Er bestaat een heuse broederschap ‘Royale Confrérie Du Matoufé’ die het eeuwenoude recept bewaakt, koestert en promoot.
de              passie Creatief Koken kookvurige
melk. eieren peper en zout
Luxemburg

matoufè

Snijd het spek in reepjes en bak die krokant. Laat uitlekken in een vergiet. Meng 25 cl melk met twee flinke soeplepels tarwebloem. Klop een achttal eieren los, samen met het papje van melk en bloem. Doe de spekjes terug in de pan en giet er de eibereiding bij. Kruid met een paar draaien uit de pepermolen en een snuifje zout. Zet op middelhoog vuur en blijf roeren tot de eieren gestold zijn. Dien op met bruin brood en gezouten boter.
ingrediënten - info mager gezouten spek tarwebloem
melk. eieren peper en zout
Bereiding Ingrediënten
De Matoufè of Matoufet lijkt veel op een banaal roerei met spek, maar in Marche-en- Famenne denkt men daar anders over. Er bestaat een heuse broederschap ‘Royale Confrérie Du Matoufé’ die het eeuwenoude recept bewaakt, koestert en promoot.
matoufè
de              passie Creatief Koken kookvurige