ingrediënten - info
lamsstoofvlees
bloem
rode ui
princessebonen
courgettes
rode en groene paprika
tomaten
olijfolie
Schil en snijd de paprika’s in repen. Ontvel de tomaten,
verwijder de pitjes en snijd in grove stukken of gebruik gepelde
tomaten uit blik. Snijd de uien op halve maantjes en kneus het
knoflook. Snijd de courgettes en aubergines in schijven. Snijd
de wortelen in reepjes.
Stoof de ui, wortelen, courgette, knoflook en paprikareepjes
aan in boter. Giet deze groenten daarna in een kookpot en
voeg lamsfond en witte wijn toe. Schroei het stoofvlees dicht
in olie. Doe het vlees in de kookpot bij de groenten.
giuvech
Gyuvech was en is een Bulgaarse aardewerken pot. Daarin
wordt het gelijknamige recept gekookt, dat in zowat de hele
Balkan en in Turkije zeer gekend en geliefd is.
Vanwege dit uitgestreke gebied en door de loop der tijden
heen, is er heel wat variatie gekomen in de ingrediënten die
in het stoofpotje belanden.
Veel hangt af van de lokaal beschikbare groenten en
vleessoorten. ook zijn er vegetarische gyuvech-varianten.
Hier een versie in de Hongaarse stoofketel, met klassieke
Balkangroenten en met lamsstoofvlees.
Hier werd de rijst afzonderlijk gekookt. In het traditionele
recept hoort de rijst thuis in de kookpot tijdens het gaarproces.
Voeg na een half uurtje de princessebonen, tomaten, gehakte
peterselie, Morteauworst (of een soortgelijk varkensworstje)
en kruiden toe.
Laat nog minstens een uur sudderen. Controleer of het vlees
gaar is.
knoflook
wortelen
witte wijn
komijn
paprikapoeder
peterselie
lamsfond
varkensworstjes
rijst
peper & zout
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.