ingrediënten - info
lamsschouder
lamsfond
peper en zout
olijfolie
ui
knoflook
courgettes
aubergines
lamstajine met honing en verse perziken
Couscous is grof gemalen harde tarwe. Het gelijkt op
bulgur, onder andere gekend uit de Turkse keuken.
Het verschil is dat voor de productie van bulgur, de
graankorrels vooraf gestoomd worden, gedroogd en dan
pas gemalen.
Couscouskruiden geven aan deze tajine de nodige
diepgang. Je kan de mengeling kant-en-klaar kopen,
dikwijls onder de benaming ras-el-hanout. Maar zelf
maken is natuurlijk veel leuker.
Wat kan erin: koriander, uipoeder, gember, cayennepeper,
nootmuskaat, paprika, zwarte peper, komijnpoeder.
paprika’s
sinaasappel
tomaten
couscouskruiden
saffraan
honing
kaneel
verse perziken
bladpeterselie
couscousgraan
Bestuif de stukken lamsschouder met bloem, kruid met peper
en zout en schroei dicht in een hete pan met olijfolie.
In de tajine: uien in halve maantjes gesneden, een halve bol
gepelde en versneden knoflookteentjes, grof gesneden
courgette, aubergine en paprika’s in ringen gesneden. Voeg
de lamsfond, een scheutje appelsiensap, tomaten,
couscouskruiden, saffraan, honing en kaneel toe.
Laat 3 uur sudderen in een gesloten tajine. Voeg een half uur
voor het einde de gevierendeelde verse perziken toe.
Werk af met bladpeterselie en sinaasrasp. Dien op met
gewelde couscousgranen.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.