lamstajine met honing en verse perziken
ingrediënten - info lamsschouder lamsfond peper en zout olijfolie ui knoflook courgettes aubergines

lamstajine met honing en verse perziken

Couscous is grof gemalen harde tarwe. Het gelijkt op bulgur, onder andere gekend uit de Turkse keuken. Het verschil is dat voor de productie van bulgur, de graankorrels vooraf gestoomd worden, gedroogd en dan pas gemalen. Couscouskruiden geven aan deze tajine de nodige diepgang. Je kan de mengeling kant-en-klaar kopen, dikwijls onder de benaming ras-el-hanout. Maar zelf maken is natuurlijk veel leuker. Wat kan erin: koriander, uipoeder, gember, cayennepeper, nootmuskaat, paprika, zwarte peper, komijnpoeder.
paprika’s sinaasappel tomaten couscouskruiden saffraan honing kaneel verse perziken bladpeterselie couscousgraan
Bestuif de stukken lamsschouder met bloem, kruid met peper en zout en schroei dicht in een hete pan met olijfolie. In de tajine: uien in halve maantjes gesneden, een halve bol gepelde en versneden knoflookteentjes, grof gesneden courgette, aubergine en paprika’s in ringen gesneden. Voeg de lamsfond, een scheutje appelsiensap, tomaten, couscouskruiden, saffraan, honing en kaneel toe. Laat 3 uur sudderen in een gesloten tajine. Voeg een half uur voor het einde de gevierendeelde verse perziken toe. Werk af met bladpeterselie en sinaasrasp. Dien op met gewelde couscousgranen.
Creatief Koken de              passie kookvurige

lamstajine

met honing

en verse perziken

ingrediënten - info lamsschouder lamsfond peper en zout olijfolie ui knoflook courgettes aubergines
Couscous is grof gemalen harde tarwe. Het gelijkt op bulgur, onder andere gekend uit de Turkse keuken. Het verschil is dat voor de productie van bulgur, de graankorrels vooraf gestoomd worden, gedroogd en dan pas gemalen. Couscouskruiden geven aan deze tajine de nodige diepgang. Je kan de mengeling kant- en-klaar kopen, dikwijls onder de benaming ras-el-hanout. Maar zelf maken is natuurlijk veel leuker. Wat kan erin: koriander, uipoeder, gember, cayennepeper, nootmuskaat, paprika, zwarte peper, komijnpoeder.
Bereiding Ingrediënten
paprika’s sinaasappel tomaten couscouskruiden saffraan honing kaneel verse perziken bladpeterselie couscousgraan
receptfiche receptfiche
Bestuif de stukken lamsschouder met bloem, kruid met peper en zout en schroei dicht in een hete pan met olijfolie. In de tajine: uien in halve maantjes gesneden, een halve bol gepelde en versneden knoflookteentjes, grof gesneden courgette, aubergine en paprika’s in ringen gesneden. Voeg de lamsfond, een scheutje appelsiensap, tomaten, couscouskruiden, saffraan, honing en kaneel toe. Laat 3 uur sudderen in een gesloten tajine. Voeg een half uur voor het einde de gevierendeelde verse perziken toe. Werk af met bladpeterselie en sinaasrasp. Dien op met gewelde couscousgranen.
de              passie Creatief Koken kookvurige