Griekse mezze

Griekse mezze

ingrediënten - info Taramasalata: brood room viseitjes citroen knoflook tomatenpuree cayennepeper
De vleesballetjes worden gemaakt van lamsvlees, geraspte ui en knoflook, gemengd met een ei en köftekruiden. Duw in het midden een putje en steek er een blokje fetakaas in. Plooi dicht en vorm ze tot ballen. Druk de vleesballetjes een beetje plat met een spatel en bak ze rondom bruin en gaar in olijfolie. Tarama salata: Week een paar sneetjes oud brood zonder korst in een half busje room. Doe dit in de blender. Voeg viseitjes toe. Gebruik kabeljauw- of harderkuit, maar het lukt ook met een bokaaltje zalmeitjes dat gemakkelijker verkrijgbaar is. Doe er een scheutje citroensap bij, een teentje knoflook, een eetlepel tomatenpuree en kruid af met cayennepeper. Mix tot een vaste mousse. Maak een klassieke tzatziki: rasp een geschilde komkommer. Druk de pulp door een chinoise (zeef) tot al het vocht eruit is. Meng de droge pulp met een potje echte Griekse yoghurt. Doe er een eetlepel gedroogde en gemalen knoflook aan toe. Meng goed en zet koel weg. Je kan als afwerking wat verse dille gebruiken, maar het hoeft écht niet.
Een Griekse mezze is een samengesteld gerecht en wordt meestal opgediend als voorgerecht. Je kan variëren in wat je op de borden legt, zodat de presentatie elke keer weer een verrassing is. Of je kan de onderdelen in aparte schaaltjes serveren, in buffetvorm, zodat je tafelgenoten zelf hun mezzebordje kunnen samenstellen. Er zijn een paar ankerpunten in dit concept: de combinatie tussen vis en vlees, fetakaas en zonder twijfel, een Griekse salade en tzatziki. Andere ideetjes voor de samenstelling van een Griekse mezze staan elders op deze website. Volg daarvoor deze links: - Garides saganaki, een ovenschoteltje met tijgergarnalen en feta - Souflake, vleesspiesjes - Griekse salade - Gefrituurde pijlinktvis Of selecteer hier je gerechtjes uit een ruime keuze uit de Griekse keuken.
De schotel op foto is samengesteld uit gefrituurde gepaneerde inktvisringetjes, scampi’s in kruidenboter, gebakken octopus, een gigantische tijgergarnaal, tzatziki, een schep Griekse salade, vleesballetjes, een lamskoteletje, gekookte Griekse pasta met een tomatensausje. Afgewerkt met plukjes peterselie.
Tzatziki: Griekse yoghurt komkommer knoflookpoeder Vleesballetjes: lamsvlees knoflook ui köftekruiden ei feta
Creatief Koken de              passie kookvurige

Griekse mezze

ingrediënten - info Taramasalata: brood room viseitjes citroen knoflook tomatenpuree cayennepeper
De vleesballetjes worden gemaakt van lamsvlees, geraspte ui en knoflook, gemengd met een ei en köftekruiden. Duw in het midden een putje en steek er een blokje fetakaas in. Plooi dicht en vorm ze tot ballen. Druk de vleesballetjes een beetje plat met een spatel en bak ze rondom bruin en gaar in olijfolie. Tarama salata: Week een paar sneetjes oud brood zonder korst in een half busje room. Doe dit in de blender. Voeg viseitjes toe. Gebruik kabeljauw- of harderkuit, maar het lukt ook met een bokaaltje zalmeitjes dat gemakkelijker verkrijgbaar is. Doe er een scheutje citroensap bij, een teentje knoflook, een eetlepel tomatenpuree en kruid af met cayennepeper. Mix tot een vaste mousse. Maak een klassieke tzatziki: rasp een geschilde komkommer. Druk de pulp door een chinoise (zeef) tot al het vocht eruit is. Meng de droge pulp met een potje echte Griekse yoghurt. Doe er een eetlepel gedroogde en gemalen knoflook aan toe. Meng goed en zet koel weg. Je kan als afwerking wat verse dille gebruiken, maar het hoeft écht niet.
De schotel op foto is samengesteld uit gefrituurde gepaneerde inktvisringetjes, scampi’s in kruidenboter, gebakken octopus, een gigantische tijgergarnaal, tzatziki, een schep Griekse salade, vleesballetjes, een lamskoteletje, gekookte Griekse pasta met een tomatensausje. Afgewerkt met plukjes peterselie.
Bereiding Ingrediënten
Tzatziki: Griekse yoghurt komkommer knoflookpoeder Vleesballetjes: lamsvlees knoflook ui köftekruiden ei feta
Griekse mezze
Een Griekse mezze is een samengesteld gerecht en wordt meestal opgediend als voorgerecht. Je kan variëren in wat je op de borden legt, zodat de presentatie elke keer weer een verrassing is. Of je kan de onderdelen in aparte schaaltjes serveren, in buffetvorm, zodat je tafelgenoten zelf hun mezzebordje kunnen samenstellen. Er zijn een paar ankerpunten in dit concept: de combinatie tussen vis en vlees, fetakaas en zonder twijfel, een Griekse salade en tzatziki. Andere ideetjes voor de samenstelling van een Griekse mezze staan elders op deze website. Volg daarvoor deze links: - Garides saganaki, een ovenschoteltje met tijgergarnalen en feta - Souflake, vleesspiesjes - Griekse salade - Gefrituurde pijlinktvis Of selecteer hier je gerechtjes uit een ruime keuze uit de Griekse keuken.
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige