ingrediënten - info
rode ui
peterselie
rundsgehakt
Rasp een rode ui zeer fijn tot pulp. Doe een paar plukken
peterselie in de hakmolen en maal het zeer fijn. Meng het pure
rundsgehakt met de uienpulp, peterselie en kruid met
paprikapoeder, komijnpoeder, gedroogde koriander, zout en
peper uit de molen.
Kneed goed en maak er balletjes van. Leg ze op een dienbord
en zet dit afgedekt minstens een uur in de koelkast voor
verder gebruik.
keftédes - gekruide gehaktballetjes
Keftédes betekent zoveel als ‘gehaktbal’. Je merkt
onmiddellijk de phonetische gelijkenis met de Turkse
köfte, kefta en nog een paar andere soortgelijke varianten
uit die regio. Wat dit balletje bijzonder maakt, is de
uienpulp die erin verwerkt wordt. Dat is bijzonder lekker,
maar het verhoogd het risico op uiteenvallen. Behandel
deze juweeltjes dus met zorg op de barbecue.
Bereid de barbecue voor en laat de keftédes een tiental
minuutjes grillen boven directe hitte met gesloten deksel. Draai
ze in die tijd één keer om. Leg ze daarna nog een tiental
minuutjes in de koude zone. Prik erin met een spiesje. Er mag
geen bloed meer uitvloeien. Dan zijn ze klaar voor gebruik.
Dien op met een tomatensausje, sla en Griekse pasta. Ook
geschikt als onderdeel van mixed grill in een Grieks tuinfeest
buffet.
paprikapoeder
komijnpoeder
gedroogde koriander
peper en zout
Kruimelpad
Selectie
Verwante recepten