ingrediënten - info
knoflook
munt
oregano
Maak een mengsel van een losgeklopt ei, geperst knoflook,
fijngesneden verse munt, oregano, tijm, rozemarijn, peper en
zout beiden uit de molen en olijfolie. Mix in de cutter tot een
homogene massa.
Meng deze bereiding met lamsgehakt. Kneed tot alle
ingrediënten goed gemengd zijn. Maak er worstjes van,
ongeveer 2 cm dik en 10 cm lang.
souzouki - Griekse lamsspiesjes
Het klint als de benaming van een automerk, maar het zijn
wel degelijk worstjes. je vindt ze meestal terug op de
mezzeschotel in Griekse en Turkse restaurants.
Maar dit worstje gedraagt zich ook prima, bij jou thuis op
de barbecue, waar het de hoofdrol kan spelen op je bord,
met warme groenten of sla als begeleiding.
Ook geschikt om op het vleesmenu te zetten van een
Grieks tuinfeest buffet.
Leg de souzouki rechtstreeks op de grill van de barbecue.
Draai ze regelmatig om en om. Als ze de juiste kleur hebben,
leg je ze in de koude zone met gesloten deksel. Na een tiental
minuutjes zijn ze gebruiksklaar.
ei
tijm
rozemarijn
peper en zout
lamsgehakt
Kruimelpad
Selectie
Verwante recepten