souzouki
ingrediënten - info knoflook munt oregano
Maak een mengsel van een losgeklopt ei, geperst knoflook, fijngesneden verse munt, oregano, tijm, rozemarijn, peper en zout beiden uit de molen en olijfolie. Mix in de cutter tot een homogene massa. Meng deze bereiding met lamsgehakt. Kneed tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Maak er worstjes van, ongeveer 2 cm dik en 10 cm lang.

souzouki - Griekse lamsspiesjes

Het klint als de benaming van een automerk, maar het zijn wel degelijk worstjes. je vindt ze meestal terug op de mezzeschotel in Griekse en Turkse restaurants. Maar dit worstje gedraagt zich ook prima, bij jou thuis op de barbecue, waar het de hoofdrol kan spelen op je bord, met warme groenten of sla als begeleiding. Ook geschikt om op het vleesmenu te zetten van een Grieks tuinfeest buffet.
Leg de souzouki rechtstreeks op de grill van de barbecue. Draai ze regelmatig om en om. Als ze de juiste kleur hebben, leg je ze in de koude zone met gesloten deksel. Na een tiental minuutjes zijn ze gebruiksklaar.
ei tijm rozemarijn peper en zout lamsgehakt
Creatief Koken de              passie kookvurige

souzouki

Griekse lamsspiesjes

ingrediënten - info knoflook munt oregano
Maak een mengsel van een losgeklopt ei, geperst knoflook, fijngesneden verse munt, oregano, tijm, rozemarijn, peper en zout beiden uit de molen en olijfolie. Mix in de cutter tot een homogene massa. Meng deze bereiding met lamsgehakt. Kneed tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Maak er worstjes van, ongeveer 2 cm dik en 10 cm lang.
Het klint als de benaming van een automerk, maar het zijn wel degelijk worstjes. je vindt ze meestal terug op de mezzeschotel in Griekse en Turkse restaurants. Maar dit worstje gedraagt zich ook prima, bij jou thuis op de barbecue, waar het de hoofdrol kan spelen op je bord, met warme groenten of sla als begeleiding. Ook geschikt om op het vleesmenu te zetten van een Grieks tuinfeest buffet.
Leg de souzouki rechtstreeks op de grill van de barbecue. Draai ze regelmatig om en om. Als ze de juiste kleur hebben, leg je ze in de koude zone met gesloten deksel. Na een tiental minuutjes zijn ze gebruiksklaar.
Bereiding Ingrediënten
ei tijm rozemarijn peper en zout lamsgehakt
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige