ingrediënten - info
aubergines
peper & zout
passata
rode balsamico
verse basilicum
sjalot
knoflook
Snijd de aubergines in schijven, kruid met peper en zout en
grill ze tot ze gaar zijn.
Maak een sausje met passata, rode balsamico en gesnipperde
basilicum.
gegrilde aubergine met moussaka
Dit gerechtje lijkt de stempel te dragen van een klassieke
moussaka. Dat is ook zo, want de gebruikte ingrediënten
zijn nagenoeg identiek. Deze variant is bedoeld als
onderdeel van een mezze, als voorgerechtje met wat sla,
of ook, als warm bijgerecht in de formule van een Grieks
tuinfeest buffet.
Maak moussaka: stoof gesnipperde sjalot met geplet
knoflook in wat olijfolie. Laat wat verse oregano en gehakte
peterselie mee stoven. Bak het lamsgehakt tot losse korrels.
Giet het af, want het vlees moet droog zijn. Voeg
tomatenpuree toe en kruid met komijn, een snuifje kaneel,
peper en zout. Roer alles goed om en laat een kwartiertje
sudderen en uitdampen.
Besproei een ovenschotel met olijfolie en vul de bodem met
aubergineschijfjes. Leg op elk schijfje een eetlepel
tomatensaus en daarop een paar eetlepels moussaka. Sluit af
met aubergineschijfjes en strooi daarop geraspte feta.
Zet de ovenschotel in de oven op warmhoudstand tot gebruik.
olijfolie
verse oregano
peterselie
lamsgehakt
tomatenpuree
komijn
kaneel
feta
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
Verwante recepten