ingrediënten - info
zuiver rundsgehakt
ui
knoflook
rode paprika’s
zacht paprikapoeder
komijn
cayennepeper
koriander
‘Chili met vlees’ is de vrije vertaling van de benaming van
dit gerecht.
Het is van oorsprong Mexicaans. Vanaf de 19e eeuw
begon het aan de verovering van de hele wereld, te
beginnen met de Verenigde Staten.
Die ‘verovering’ mag je bijna letterlijk nemen. In die
periode zouden de soldaten van het Amerikaanse leger in
de staat Texas dit gerechtje vrij vaak in hun gamellen
gekwakt gekregen hebben.
Bak zuiver rundsgehakt rul in olijfolie. Sauteer in een andere
pan zeer fijngehakte ui, knoflook en rode paprika. Voeg beiden
samen en doe er een kruidenmix bij van zacht paprikapoeder,
komijnpoeder, cayennepeper, koriander, marjolein, peper en
zout.
Voeg er na een paar minuutjes een groot blik tomatenpuree
aan toe en meng goed tot de bereiding een egaal rode kleur
heeft. Laat even sudderen en doe er dan een blik rode bonen
en een blik maïskorrels bij. Meng weer alles goed en laat het
indien mogelijk een tijdje rusten om de smaken te mengen.
Dien warm op met gehakte peterselie en warme tortilla’s. Een
beetje tabasco en/of chilisaus zorgt voor aanpassing aan het
persoonlijke smakenpalet.
chili con carne
marjolein
peper en zout
tomatenpuree
rode bonen
maïskorrels
peterselie
tortilla’s
tabasco
chilisaus
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.