ingrediënten - info
uien
knoflook
olijfolie
courgette
kippengehakt
tomatenpuree
salie
oregano
tijm
Snipper uien en knoflook en fruit deze aan in een paar
lepeltjes olijfolie. Snijd een courgette in schijfjes en bak ze in
een lepeltje olijfolie in een andere pan.
Bak het kippengehakt rul in een wokpan met olie. Meng met
tomatenpuree. Voeg de gebakken uien en knoflook toe en
meng alles goed. Kruid met gedroogde salie, oregano, tijm en
paprikapoeder. Voeg gehakte verse basilicum en fijngehakte
geritste rozemarijnblaadjes toe. Breng verder op smaak met
peper en zout.
Maak een bechamelsaus van gelijke hoeveelheden boter en
bloem en aangelengd met groentebouillon en mascarpone.
Meng met geraspte parmezaan. Kruid met zout en een draai
peper uit de molen.
Besproei een diepe ovenschotel met olijfoliespray. Bedek de
bodem met lasagnevellen. Leg daarop een laag courgette.
Borstel die in met ruim veel pesto. Leg daarop een laagje
bereid kippengehakt.
Een variant op de gewone lasagne met rundsgehakt.
Het kippengehakt maakt het eindresultaat iets zoeter. De
echte smaakverrassing zit echter in het toevoegen van een
laagje pesto.
Hierdoor krijgt het gerechtje een heerlijke kruiding.
lasagne met kip en pesto
Daarop weer lasagnevellen. Bouw verder met gehakt en
lasagne tot ¾ van de hoogte van de schotel. Bedek als laatste
met een laagje bechamelsaus, dat niet te dik uitgesmeerd
wordt. Bestrooi de schotel met geraspte gruyère.
Zet de ovenschotel 35 minuten in een oven voorverwarmd op
185°C.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer recepten met pluimvee: