lasagne met kip en pesto
ingrediënten - info uien knoflook olijfolie courgette kippengehakt tomatenpuree salie oregano tijm
Snipper uien en knoflook en fruit deze aan in een paar lepeltjes olijfolie. Snijd een courgette in schijfjes en bak ze in een lepeltje olijfolie in een andere pan. Bak het kippengehakt rul in een wokpan met olie. Meng met tomatenpuree. Voeg de gebakken uien en knoflook toe en meng alles goed. Kruid met gedroogde salie, oregano, tijm en paprikapoeder. Voeg gehakte verse basilicum en fijngehakte geritste rozemarijnblaadjes toe. Breng verder op smaak met peper en zout. Maak een bechamelsaus van gelijke hoeveelheden boter en bloem en aangelengd met groentebouillon en mascarpone. Meng met geraspte parmezaan. Kruid met zout en een draai peper uit de molen. Besproei een diepe ovenschotel met olijfoliespray. Bedek de bodem met lasagnevellen. Leg daarop een laag courgette. Borstel die in met ruim veel pesto. Leg daarop een laagje bereid kippengehakt.
Een variant op de gewone lasagne met rundsgehakt. Het kippengehakt maakt het eindresultaat iets zoeter. De echte smaakverrassing zit echter in het toevoegen van een laagje pesto. Hierdoor krijgt het gerechtje een heerlijke kruiding.

lasagne met kip en pesto

Daarop weer lasagnevellen. Bouw verder met gehakt en lasagne tot ¾ van de hoogte van de schotel. Bedek als laatste met een laagje bechamelsaus, dat niet te dik uitgesmeerd wordt. Bestrooi de schotel met geraspte gruyère. Zet de ovenschotel 35 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C.
paprikapoeder verse basilicum rozemarijn bechamelsaus peper & zout groentebouillon mascarpone parmezaan lasagnevellen gruyère pesto
Creatief Koken de              passie kookvurige receptinfo

lasagne

met kip en pesto

ingrediënten - info uien knoflook olijfolie courgette kippengehakt tomatenpuree salie oregano tijm
Snipper uien en knoflook en fruit deze aan in een paar lepeltjes olijfolie. Snijd een courgette in schijfjes en bak ze in een lepeltje olijfolie in een andere pan. Bak het kippengehakt rul in een wokpan met olie. Meng met tomatenpuree. Voeg de gebakken uien en knoflook toe en meng alles goed. Kruid met gedroogde salie, oregano, tijm en paprikapoeder. Voeg gehakte verse basilicum en fijngehakte geritste rozemarijnblaadjes toe. Breng verder op smaak met peper en zout. Maak een bechamelsaus van gelijke hoeveelheden boter en bloem en aangelengd met groentebouillon en mascarpone. Meng met geraspte parmezaan. Kruid met zout en een draai peper uit de molen. Besproei een diepe ovenschotel met olijfoliespray. Bedek de bodem met lasagnevellen. Leg daarop een laag courgette. Borstel die in met ruim veel pesto. Leg daarop een laagje bereid kippengehakt.
Een variant op de gewone lasagne met rundsgehakt. Het kippengehakt maakt het eindresultaat iets zoeter. De echte smaakverrassing zit echter in het toevoegen van een laagje pesto. Hierdoor krijgt het gerechtje een heerlijke kruiding.
Ingrediënten Bereiding
Daarop weer lasagnevellen. Bouw verder met gehakt en lasagne tot ¾ van de hoogte van de schotel. Bedek als laatste met een laagje bechamelsaus, dat niet te dik uitgesmeerd wordt. Bestrooi de schotel met geraspte gruyère. Zet de ovenschotel 35 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C.
paprikapoeder verse basilicum rozemarijn bechamelsaus peper & zout groentebouillon mascarpone parmezaan lasagnevellen gruyère pesto
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige