ingrediënten - info
kipfilets
olijfolie
tomatenblokjes uit blik
ui
knoflook
peterselie
De saus: stoof gesnipperde ui, geplet knoflook en gehakte
peterselie in olijfolie. Voeg een blik tomatenblokjes toe. Breng
op smaak met tijm, paprikapoeder, cayennepeper, peper en
zout. Voeg gescheurde basilicum toe en laat deze basis voor
de saus een tiental minuten zacht sudderen. Roer dan de
mascarpone door de saus.
Snijd de kipfilets in grote dobbelstenen en bak ze gaar in
olijfolie. Doe ze bij de saus. Werk af op het bord met een paar
blaadjes verse basilicum.
Dien op met pasta en parmezaan.
kip in mascarponesaus
Kip in mascarponesaus is één van de doordeweekse
gerechtjes waarmee je kan scoren bij alle gezinsleden.
De mascarpone is eigenlijk geen kaas, maar room die met
toevoeging van wijnsteenzuur een dikke kaasachtige
structuur krijgt.
De volle smaak ervan in combinatie met het licht zuur-
zoete van tomatenblokjes uit blik en tomatenpuree, geeft
een perfecte smaakbalans.
Dit is één van de weinige uitzonderingen waarbij ik een
Italiaans hoofdgerecht tegen alle regels in, opdien met
pasta.
Maar dat, in combinatie met rijkelijk veel geschaafde
parmezaan, is gewoon een ‘match made in heaven’.
paprikapoeder
cayennepeper
peper & zout
mascarpone
basilicum
tijm
pasta
parmezaan
meer recepten met pluimvee: