ingrediënten - info
buffelmozzarella
parmaham
salie
honing
mosterd
Halveer een uitgelekte bol mozzarella en omwikkel met een
plak parmaham en een blad salie langs binnen.
Maak een dressing door mosterd, azijn en olie te mixen. Bak
de pakketjes met de naad naar beneden 2 minuten in de pan.
Daarna omdraaien en alle kanten bakken tot goudbruin.
Frituur een portie salieblaadjes in de frituurpan.
Op het bord: gemengde salade met in het midden gebakken
mozzarella. Werk af met zwarte olijven, gedroogde
kerstomaatjes, gefrituurde salie en geschaafde parmezaan.
De productie van mozzarella gaat terug tot de 12e eeuw.
Oorspronkelijk bestond alleen de kaas op basis van
buffelmelk. Later werd ook koemelk gebruikt.
Dat laatste heeft een gans andere structuur, is harder en
bestaat zelfs in sneetjes of in geraspte vorm.
Buffelmozzarella is veel zachter vanbinnen met een vlies
eromheen. De smaak is voller.
Ricotta, een andere bekende kaassoort is technisch
gezien géén kaas, maar een bijproduct van mozzarella.
Het wordt gemaakt van de wei, nadat de wrongel
verwijderd is.
gebakken mozzarella in parmaham
witte balsamico
olijfolie
gemengde salade
gedroogde kerstomaatjes
olijven
parmezaan