gebakken mozzarella in Parmaham
ingrediënten - info buffelmozzarella parmaham salie honing mosterd
Halveer een uitgelekte bol mozzarella en omwikkel met een plak parmaham en een blad salie langs binnen. Maak een dressing door mosterd, azijn en olie te mixen. Bak de pakketjes met de naad naar beneden 2 minuten in de pan. Daarna omdraaien en alle kanten bakken tot goudbruin. Frituur een portie salieblaadjes in de frituurpan. Op het bord: gemengde salade met in het midden gebakken mozzarella. Werk af met zwarte olijven, gedroogde kerstomaatjes, gefrituurde salie en geschaafde parmezaan.
De productie van mozzarella gaat terug tot de 12e eeuw. Oorspronkelijk bestond alleen de kaas op basis van buffelmelk. Later werd ook koemelk gebruikt. Dat laatste heeft een gans andere structuur, is harder en bestaat zelfs in sneetjes of in geraspte vorm. Buffelmozzarella is veel zachter vanbinnen met een vlies eromheen. De smaak is voller. Ricotta, een andere bekende kaassoort is technisch gezien géén kaas, maar een bijproduct van mozzarella. Het wordt gemaakt van de wei, nadat de wrongel verwijderd is.

gebakken mozzarella in parmaham

witte balsamico olijfolie gemengde salade gedroogde kerstomaatjes olijven parmezaan
Creatief Koken de              passie kookvurige receptinfo

gebakken

mozzarella

in parmaham

ingrediënten - info buffelmozzarella parmaham salie honing mosterd
Halveer een uitgelekte bol mozzarella en omwikkel met een plak parmaham en een blad salie langs binnen. Maak een dressing door mosterd, azijn en olie te mixen. Bak de pakketjes met de naad naar beneden 2 minuten in de pan. Daarna omdraaien en alle kanten bakken tot goudbruin. Frituur een portie salieblaadjes in de frituurpan. Op het bord: gemengde salade met in het midden gebakken mozzarella. Werk af met zwarte olijven, gedroogde kerstomaatjes, gefrituurde salie en geschaafde parmezaan.
De productie van mozzarella gaat terug tot de 12e eeuw. Oorspronkelijk bestond alleen de kaas op basis van buffelmelk. Later werd ook koemelk gebruikt. Dat laatste heeft een gans andere structuur, is harder en bestaat zelfs in sneetjes of in geraspte vorm. Buffelmozzarella is veel zachter vanbinnen met een vlies eromheen. De smaak is voller. Ricotta, een andere bekende kaassoort is technisch gezien géén kaas, maar een bijproduct van mozzarella. Het wordt gemaakt van de wei, nadat de wrongel verwijderd is.
Ingrediënten Bereiding
witte balsamico olijfolie gemengde salade gedroogde kerstomaatjes olijven parmezaan
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige