winterse spaghetti met petit salé
ingrediënten - info ui knoflook petit salé spek doperwtjes mascarpone
Snijd de gepelde uien in halve maantjes en plet een paar knoflookteentjes. Fruit beiden in wat boter. Snijd een stuk petit salé spek in flinke dobbelstenen en bak ze mee in dezelfde pan. Doe er nu mascarpone bij met een ruime hoeveelheid geraspte Parmezaan en voorgekookte doperwtjes. Breng op smaak met peper en nootmuskaat. Meng alles goed en houd de bereiding tegen het kookpunt tot de spaghetti klaar is. Kook vers gemaakte spaghetti. Gebruik je pasta uit een pakje, volg dan de kookinstructies op de verpakking. Meng de spaghetti met de saus of dien beiden afzonderlijk op. Werk af met gesnipperde peterselie en zet een schaal met geraspte gruyère en parmezaan op tafel.
Dit is niet écht een origineel Italiaans recept. Maar omdat het handiger is om alle pastagerechten op deze website gegroepeerd te hebben, staat het hier. En er zit spaghetti in, dus… Deze schotel is evenwel bijna zo Belgisch als de gegratineerde macaroni met kaas en hesp. Het is bovendien een soort familie-erfstuk met jeugdherinneringen. Stevige winterkost bovendien, met doperwten en petit salé. Dit gezouten varkensvlees is een Franse specialiteit. Het vlees wordt een tweetal dagen in pekel gezet. Je kan het in water ontzouten indien gewenst, maar dat hoeft niet. Vermijd wel de toevoeging van zout in de rest van de bereiding.
parmezaan gruyère peper nootmuskaat spaghetti boter peterselie
Creatief Koken de              passie kookvurige print
ingrediënten - info ui knoflook petit salé spek doperwtjes mascarpone
Snijd de gepelde uien in halve maantjes en plet een paar knoflookteentjes. Fruit beiden in wat boter. Snijd een stuk petit salé spek in flinke dobbelstenen en bak ze mee in dezelfde pan. Doe er nu mascarpone bij met een ruime hoeveelheid geraspte Parmezaan en voorgekookte doperwtjes. Breng op smaak met peper en nootmuskaat. Meng alles goed en houd de bereiding tegen het kookpunt tot de spaghetti klaar is. Kook vers gemaakte spaghetti. Gebruik je pasta uit een pakje, volg dan de kookinstructies op de verpakking. Meng de spaghetti met de saus of dien beiden afzonderlijk op. Werk af met gesnipperde peterselie en zet een schaal met geraspte gruyère en parmezaan op tafel.
Dit is niet écht een origineel Italiaans recept. Maar omdat het handiger is om alle pastagerechten op deze website gegroepeerd te hebben, staat het hier. En er zit spaghetti in, dus… Deze schotel is evenwel bijna zo Belgisch als de gegratineerde macaroni met kaas en hesp. Het is bovendien een soort familie- erfstuk met jeugdherinneringen. Stevige winterkost bovendien, met doperwten en petit salé. Dit gezouten varkensvlees is een Franse specialiteit. Het vlees wordt een tweetal dagen in pekel gezet. Je kan het in water ontzouten indien gewenst, maar dat hoeft niet. Vermijd wel de toevoeging van zout in de rest van de bereiding.
Ingrediënten Bereiding
parmezaan gruyère peper nootmuskaat spaghetti boter peterselie
receptfiche receptfiche
de              passie Creatief Koken kookvurige