ingrediënten - info
ui
knoflook
petit salé spek
doperwtjes
mascarpone
Snijd de gepelde uien in halve maantjes en plet een paar
knoflookteentjes. Fruit beiden in wat boter. Snijd een stuk petit
salé spek in flinke dobbelstenen en bak ze mee in dezelfde
pan.
Doe er nu mascarpone bij met een ruime hoeveelheid
geraspte Parmezaan en voorgekookte doperwtjes. Breng op
smaak met peper en nootmuskaat. Meng alles goed en houd
de bereiding tegen het kookpunt tot de spaghetti klaar is.
Kook vers gemaakte spaghetti. Gebruik je pasta uit een
pakje, volg dan de kookinstructies op de verpakking.
Meng de spaghetti met de saus of dien beiden afzonderlijk op.
Werk af met gesnipperde peterselie en zet een schaal met
geraspte gruyère en parmezaan op tafel.
Dit is niet écht een origineel Italiaans recept. Maar omdat
het handiger is om alle pastagerechten op deze website
gegroepeerd te hebben, staat het hier. En er zit spaghetti
in, dus…
Deze schotel is evenwel bijna zo Belgisch als de
gegratineerde macaroni met kaas en hesp. Het is
bovendien een soort familie-erfstuk met
jeugdherinneringen.
Stevige winterkost bovendien, met doperwten en petit
salé. Dit gezouten varkensvlees is een Franse specialiteit.
Het vlees wordt een tweetal dagen in pekel gezet. Je kan
het in water ontzouten indien gewenst, maar dat hoeft niet.
Vermijd wel de toevoeging van zout in de rest van de
bereiding.
parmezaan
gruyère
peper
nootmuskaat
spaghetti
boter
peterselie