ingrediënten - info
grote tomaten
olijfolie
ui
knoflook
vers broodkruim
Snijd het bovenste deel af van stevige, ongeschilde tomaten.
Verwijder de inhoud.
Bak gesneden ui goudbruin met geplet knoflook. Haal van het
vuur en meng met de ansjovis, broodkruim, gesneden olijven,
geraspte Parmezaan, gehakte salie, oregano, basilicum en
bladpeterselie.
Vul de tomaten met het mengsel en zet ze naast elkaar in een
ovenschotel.
Siciliaanse gevulde tomaten
Deze gevulde tomaten op Siciliaanse wijze zal je op
Italiaanse menukaarten vinden bij de antipasto of als
bijgerecht (contorni).
Maar hier zijn we niet in Italië en doen we niet moeilijk.
Voor mij kan het best als volwaardige maaltijd op tafel
komen of als een slaatje op een zonnige zomerse avond
in de tuin.
Wie niet zo gek is op ansjovis, de vegetariërs onder ons
bijvoorbeeld, kunnen dit ingrediënt perfect achterwege
laten.
Wel een beetje jammer, want het geeft nét dat speciale
zuiderse accent aan dit gerechtje.
Bestrooi met geraspte parmezaan en besprenkel met olijfolie.
Bak 20 minuten in een oven op 185°C waarvan de laatste
minuten onder de grill tot de kaas goudbruin is.
salie
ansjovisfilets
zwarte olijven zonder pit
bladpeterselie
oregano
basilicum
parmezaan