pijlinktvis
vloeiende bloem
Kuis en spoel de pijlinktvis. Snijd op ringen en behoud de
tentakels als één geheel. Droog alles met keukenpapier.
Wentel door vloeiende bloem, klop af en frituur de ringen en
tentakels op 185°C tot goudbruin.
Bestrooi met zout en serveer met gehakte peterselie en
citroenpartjes.
gefrituurde pijlinktvis
Pijlinktvissen, bij ons en rond de Middellandse zee beter
bekend als calamares, staan zowat overal ter wereld waar
er water in de buurt is op het menu. De beestjes stammen
uit de Juraperiode, hoewel ze niet te zien zijn in Jurassic
Park. Toch hebben ze hun monsterlijke trekjes die tot de
verbeelding spreken. Niet alleen hebben ze hun smoeltje
niet mee, sommige soorten geven licht en ze spuiten
allemaal inkt.
Die inkt wordt trouwens in sommige gerechten verwerkt
als kleurstof, bijvoorbeeld om zwarte pasta te maken.
citroen
peterselie
zout
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.