gefrituurde pijlinktvis
pijlinktvis vloeiende bloem
Kuis en spoel de pijlinktvis. Snijd op ringen en behoud de tentakels als één geheel. Droog alles met keukenpapier. Wentel door vloeiende bloem, klop af en frituur de ringen en tentakels op 185°C tot goudbruin. Bestrooi met zout en serveer met gehakte peterselie en citroenpartjes.

gefrituurde pijlinktvis

Pijlinktvissen, bij ons en rond de Middellandse zee beter bekend als calamares, staan zowat overal ter wereld waar er water in de buurt is op het menu. De beestjes stammen uit de Juraperiode, hoewel ze niet te zien zijn in Jurassic Park. Toch hebben ze hun monsterlijke trekjes die tot de verbeelding spreken. Niet alleen hebben ze hun smoeltje niet mee, sommige soorten geven licht en ze spuiten allemaal inkt. Die inkt wordt trouwens in sommige gerechten verwerkt als kleurstof, bijvoorbeeld om zwarte pasta te maken.
citroen peterselie zout
Creatief Koken de              passie kookvurige receptinfo

gefrituurde pijlinktvis

pijlinktvis vloeiende bloem
Kuis en spoel de pijlinktvis. Snijd op ringen en behoud de tentakels als één geheel. Droog alles met keukenpapier. Wentel door vloeiende bloem, klop af en frituur de ringen en tentakels op 185°C tot goudbruin. Bestrooi met zout en serveer met gehakte peterselie en citroenpartjes.
Pijlinktvissen, bij ons en rond de Middellandse zee beter bekend als calamares, staan zowat overal ter wereld waar er water in de buurt is op het menu. De beestjes stammen uit de Juraperiode, hoewel ze niet te zien zijn in Jurassic Park. Toch hebben ze hun monsterlijke trekjes die tot de verbeelding spreken. Niet alleen hebben ze hun smoeltje niet mee, sommige soorten geven licht en ze spuiten allemaal inkt. Die inkt wordt trouwens in sommige gerechten verwerkt als kleurstof, bijvoorbeeld om zwarte pasta te maken.
Ingrediënten Bereiding
citroen peterselie zout
receptfiche receptfiche gefrituurde pijlinktvis Cuisine Créative Recettes en français de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige