ingrediënten - info
kalkoenfilets
wokolie
sesamolie
rode ui
knoflook
kokosmelk
blik tomatenblokjes
kardemom
kalkoencurry met kiwi
Kiwi of Chinese kruisbes is een ideale vrucht om de
ananas te vervangen in de West-Europese versie van een
Aziatische ‘kip curry’.
Nu, ik had al lang afscheid genomen van de ananas in de
currysaus en vervang die door appeltjes. Maar in deze
kalkoencurry, geen ander fruit dan de kiwi.
kurkuma
koriander
paprikapoeder
currypoeder
gember
peper en zout
sojasaus
bloemkool
kiwi
peterselie
Verhit gelijke delen wokolie en sesamolie in de wokpan. Snijd
de kalkoenfilet in gelijke stukken van een tweetal centimeter
dikte. Bak de kalkoen in de wok, tot de stukken mooi goudgeel
gebakken zijn.
Voeg dan gesnipperde ui en geperst knoflook toe en roerbak
tot de ui glazig is. Voeg er nu een blik kokosmelk en een blik
tomatenblokjes aan toe. Kruid naar smaak met peper, zout,
kardemom, kurkuma, koriander, paprikapoeder, currypoeder
en gember. Dek de wokpan af en laat een half uurtje sudderen
op laag vuur.
Bloemkoolrijst: haal het groen van de bloemkool, snijd de
harde witte kern eruit en verdeel de rest in grote brokken. Doe
dit met kleine hoeveelheden in de cutter en maak er grof
gehakte bloemkoolrijst van.
Doe een bodempje wokolie met sesamolie in een braadpan en
fruit daarin een paar teentjes geperst knoflook. Voeg de
bloemkoolrijst toe en roerbak een paar minuutjes tot die ‘al
dente’ is. Overgiet met een streepje sojasaus, roer goed om
en laat nog een minuutje bakken. Dan is de bloemkoolrijst
klaar voor gebruik.
Hak een handvol peterselie zonder stengels. Schil en snijd een
paar kiwi’s in schijfjes.
Op het bord: een schep bloemkoolrijst. Daarnaast een
pollepel kalkoencurry. Werk af met een paar schijfjes kiwi en
gehakte peterselie.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer recepten met pluimvee: