Irish seafood chowder
ingrediënten - info kabeljauw zalm gamba’s melk room witte wijn raapjes uien

Irish seafood chowder

bleekselder prei bacon knoflook vloeiende bloem peper en zout visbouillon boter bieslook platte peterselie
Irish seafood chowder is een stevige maaltijdsoep gemaakt met vis in een dikke romige saus met veel groenten. Vanaf dit punt zijn er talloze varianten mogelijk. In Ierland komt elke combinatie van verse lokale vis, schaaldieren en schelpdieren zoals mosselen in aanmerking voor een traditionele Ierse vissoep. Vaak wordt er ook haddock, gerookte schelvis, in verwerkt. In dit recept wordt enkel kabeljauw, zalm en scampi gebruikt. Ook aardappelen gaan meestal mee de pot in, maar ik heb hier gekozen voor raapjes, om het gerecht zoveel als mogelijk koolhydraatarm te houden. In de Ierse pubs wordt bij de chowder vrijwel altijd sodabrood bij geserveerd. Dat is brood op basis van bloem, baksoda en karnemelk.
Snijd de raapjes in kleine blokjes. Snijd de ui, knoflook, preiwit en selderij fijn. Doe alles samen in een pan en bak in wat boter op middelhoog vuur tot de ui glazig wordt. Voeg visbouillon en een glas witte wijn toe. Laat sudderen tot de raapjes gaar zijn. Pocheer de vis in een andere kookpot in visbouillon gemengd met evenveel melk. Zet de vis daarna koel weg. Zeef het pocheervocht in de pot met de groenten. Giet er een busje culinaire room bij en laat inkoken. Bind eventueel met vloeiende bloem opgelost in water. Voeg vervolgens de vis en de gamba’s toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat opwarmen zonder koken. Afwerking. Bak de plakjes bacon krokant en snijd ze in stukjes. Vul diepe borden met saus, stukken vis en gamba’s. Verdeel de stukjes bacon, plukjes peterselie en bieslook over de borden.
Creatief Koken de              passie kookvurige

Irish seafood

chowder

Bereiding
Irish seafood chowder is een stevige maaltijdsoep gemaakt met vis in een dikke romige saus met veel groenten. Vanaf dit punt zijn er talloze varianten mogelijk. In Ierland komt elke combinatie van verse lokale vis, schaaldieren en schelpdieren zoals mosselen in aanmerking voor een traditionele Ierse vissoep. Vaak wordt er ook haddock, gerookte schelvis, in verwerkt. In dit recept wordt enkel kabeljauw, zalm en scampi gebruikt.
Ingrediënten
ingrediënten - info kabeljauw zalm gamba’s melk room witte wijn raapjes uien
bleekselder prei bacon knoflook vloeiende bloem peper en zout visbouillon boter bieslook platte peterselie
Snijd de raapjes in kleine blokjes. Snijd de ui, knoflook, preiwit en selderij fijn. Doe alles samen in een pan en bak in wat boter op middelhoog vuur tot de ui glazig wordt. Voeg visbouillon en een glas witte wijn toe. Laat sudderen tot de raapjes gaar zijn. Pocheer de vis in een andere kookpot in visbouillon gemengd met evenveel melk. Zet de vis daarna koel weg. Zeef het pocheervocht in de pot met de groenten. Giet er een busje culinaire room bij en laat inkoken. Bind eventueel met vloeiende bloem opgelost in water. Voeg vervolgens de vis en de gamba’s toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat opwarmen zonder koken. Afwerking. Bak de plakjes bacon krokant en snijd ze in stukjes. Vul diepe borden met saus, stukken vis en gamba’s. Verdeel de stukjes bacon, plukjes peterselie en bieslook over de borden.
Irish seafood chowder
Ook aardappelen gaan meestal mee de pot in, maar ik heb hier gekozen voor raapjes, om het gerecht zoveel als mogelijk koolhydraatarm te houden. In de Ierse pubs wordt bij de chowder vrijwel altijd sodabrood bij geserveerd. Dat is brood op basis van bloem, baksoda en karnemelk.
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige