ossobuco alla pizzaiola
witte wijn
passata
kappertjes
uipoeder
tijm
oregano
salie
verse basilicum
ansjovisextract
peper en zout
ingrediënten - info
kalfsschenkels
vloeiende bloem
olijfolie
selder
ui
wortel
knoflook
kalfsfond
Van de beter gekende ‘ossobuco alla milanese’ blijven in
dit recept alleen de kalfsschenkels behouden. Het sausje
en de gremolata zijn vervangen door een pizzaiolasaus.
Stoof zeer fijngesneden selder, ui, wortel en knoflook in wat
olijfolie. Voeg toe: een glas witte wijn, tijm, oregano en salie.
Bestuif de schenkels met bloem. Kruid met peper en zout. Bak
ze aan beide zijden goudbruin in olijfolie. Leg de schenkels in
de pot bij de gestoofde groenten. Giet er kalfsfond bij tot alles
ondergedompeld is. Laat 1 tot 1 ½ uur sudderen op laag vuur.
Bak een halve bol gekneusde knoflookteentjes een minuutje in
olijfolie. Blus met een glas witte wijn en voeg een halve liter
passata toe. Doe er een paar eetlepels uitgelekte kappertjes
bij en een flinke scheut ansjovisextract. Gebruik bij gebrek
daaraan ansjovispasta of een viertal ansjovisfilets uit een
bokaaltje.
Kruid met gedroogde oregano en salie. Breng verder op
smaak met uienpoeder, peper en zout. Laat even kort
doorkoken en laat de saus daarna nog een paar minuutjes
staan op een zacht vuurtje.
Op het bord. Een kalfsschenkel, uitgelekt. Daarrond een
spiegel van pizzaiolasaus. Werk af met blaadjes verse
basilicum. Je kan dit gerecht opdienen met Parmezaan.
Naar Italiaanse gewoonte past hier een bijgerecht bij van
frietjes, gebakken patatjes of een portie gegrilde groenten. Wij
hebben die traditie niet en serveren er zonder blozen
spaghetti of een ander soort pasta bij.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.