enrollados de solomillo de cerdo con pisto de batatas
rozemarijn
oregano
chilivlokjes
basilicum
zoete aardappelen
courgette
ui
knoflook
verse tomaten
tomatenblokjes (blik)
ingrediënten - info
varkenshaasje
Iberico ham
honing
olijfolie
mosterd
honingazijn
peper
tijm
Varkenshaasrolletjes met een ratatouille van zoete
aardappel. Deze mediterrane smaakbom bevat het beste
van het Spaanse varken: de Iberico ham en het haasje. Het
recept is een creatie van mijn schoonzus, een Belgisch-
Spaanse keukenprinses.
Het varkenshaasje. Leg het haasje op het werkvlak en snijd
het in de lengte in dunne repen. In principe haal je een viertal
sneden uit één haasje. Maak een kruidenmix van gedroogde
tijm, rozemarijn, oregano, chilivlokjes en peper. Wrijf de
sneden varkenshaasje ermee in laat ze afgedekt een half
uurtje staan.
Maak ondertussen een marinade van olijfolie, honing, een
paar eetlepels honingazijn en mosterd. Mix even op tot een
homogene massa. Leg de sneden vlees in de marinade en
zorg ervoor dat ze rondom goed ingesmeerd zijn. Leg er een
paar takjes verse kruiden bij. Dek af en laat opnieuw een half
uurtje rusten.
Haal de repen vlees uit de marinade en spreid ze open op het
werkvlak. Leg er fijne sneetjes Ibericoham en wat verse
kruiden bovenop. Maak rolletjes van de vleesrepen en steek
er twee platte barbecuespiesjes doorheen. Halveer de rolletjes
nu in het midden tussen de spiesen met een scherp mes.
De groenteschotel. Snijd een paar tomaten en een courgette
in schijven. Schil een zoete aardappel en snijd die eveneens
in schijfjes van een halve centimeter. Bak de schijfjes een
paar minuutjes voor in wat olijfolie. Snijd een geschilde ui in
plakjes. Druk een paar gepelde knoflookteentjes door de
knoflookpers.
Neem een barbecuebakje en borstel de bodem in met wat
olijfolie. Zet de verschillende schijfjes van de groenten rechtop
naast elkaar. Steek er hier en daar wat blaadjes basilicum en
andere verse kruiden tussen. Overgiet met een sausje van
tomatenblokjes gemengd met een scheutje olijfolie en de
geperste knoflookteentjes.
Zet de groenteschotel samen met de vleesschotel op de
barbecuegrill. Sluit het deksel en laat 10 à 20 minuutjes
afgedekt bakken op medium temperatuur. Controleer of het
vlees binnenin goed gaar is en de groenten zacht zijn.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.