tikka masala

tikka masala

garam masala knoflook gember rode chilipeper yoghurt olijfolie
Voorbereiding Snijd de rode uien, het knoflook en de paprika’s in een fijne brunoise. Schil een stuk verse gember. Pluk blaadjes verse koriander. Haal de zaadjes uit een chilipepertje en hak het vruchtvlees fijn. Snijd de kippenborst in grote stukken. Bereiding Bak de kippenbrokken rondom bruin in wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Stoof de uien, knoflook en paprika en chilipepertje in een diepe kasserol in wat olijfolie. Voeg geraspte gember toe en laat even verder stoven.
ingrediënten - info kipfilet rode uien rode puntpaprika’s tomatenpulp kippenbouillon
Tikka Masala is een Indisch stoofpotje met kip. Er bestaan, zoals vaak bij typegerechten, talrijke varianten. Soms wordt er kokosmelk in verwerkt. In deze versie blijf ik bij een meer klassieke bereiding met yoghurt. Om je eigen kruidenmengeling van garam masala maken, heb je volgende ingrediënten nodig, allen in poedervorm: koriander, komijn, kardemom. Dat zijn de hoofd- bestanddelen, die zeker de helft van de mix uitmaken. Vul deze aan met peper, kurkuma, nootmuskaat, gember, kruidnagel, laurier, kaneel, chili, zout, oregano, knoflook en cayennepeper. Bepaal zelf de verhouding. Niets leuker dan experimenteren tot je het WOW-moment beleeft!
Voeg nu de tomatenpulp en een glas kippenbouillon toe. Kruid naar smaak met garam masala. Meng goed en voeg de gebakken kip toe. Roer om, sluit het deksel en laat minstens een half uurtje sudderen. Roer net voor het opdienen een potje yoghurt en een handvol verse korianderblaadjes door de bereiding. Laat niet meer koken, maar breng wel op de juiste temperatuur om te kunnen serveren. Op het bord Een portie tikka masala, afgewerkt met plukjes verse koriander. Dien op met rijst of noedels.
Creatief Koken de              passie kookvurige

tikka masala

Bereiding
Voorbereiding Snijd de rode uien, het knoflook en de paprika’s in een fijne brunoise. Schil een stuk verse gember. Pluk blaadjes verse koriander. Haal de zaadjes uit een chilipepertje en hak het vruchtvlees fijn. Snijd de kippenborst in grote stukken. Bereiding Bak de kippenbrokken rondom bruin in wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Stoof de uien, knoflook en paprika en chilipepertje in een diepe kasserol in wat olijfolie. Voeg geraspte gember toe en laat even verder stoven.
Ingrediënten
ingrediënten - info kipfilet rode uien rode puntpaprika’s tomatenpulp kippenbouillon
garam masala knoflook gember rode chilipeper yoghurt olijfolie
Tikka Masala is een Indisch stoofpotje met kip. Er bestaan, zoals vaak bij typegerechten, talrijke varianten. Soms wordt er kokosmelk in verwerkt. In deze versie blijf ik bij een meer klassieke bereiding met yoghurt. Om je eigen kruidenmengeling van garam masala maken, heb je volgende ingrediënten nodig, allen in poedervorm: koriander, komijn, kardemom. Dat zijn de hoofd-bestanddelen, die zeker de helft van de mix uitmaken. Vul deze aan met peper, kurkuma, nootmuskaat, gember, kruidnagel, laurier, kaneel, chili, zout, oregano, knoflook en cayennepeper. Bepaal zelf de verhouding. Niets leuker dan experimenteren tot je het WOW-moment beleeft!
Voeg nu de tomatenpulp en een glas kippenbouillon toe. Kruid naar smaak met garam masala. Meng goed en voeg de gebakken kip toe. Roer om, sluit het deksel en laat minstens een half uurtje sudderen. Roer net voor het opdienen een potje yoghurt en een handvol verse korianderblaadjes door de bereiding. Laat niet meer koken, maar breng wel op de juiste temperatuur om te kunnen serveren. Op het bord Een portie tikka masala, afgewerkt met plukjes verse koriander. Dien op met rijst of noedels.
receptfiche receptfiche
de              passie Creatief Koken kookvurige