tikka masala
garam masala
knoflook
gember
rode chilipeper
yoghurt
olijfolie
Voorbereiding
Snijd de rode uien, het knoflook en de paprika’s in een fijne
brunoise. Schil een stuk verse gember. Pluk blaadjes verse
koriander. Haal de zaadjes uit een chilipepertje en hak het
vruchtvlees fijn. Snijd de kippenborst in grote stukken.
Bereiding
Bak de kippenbrokken rondom bruin in wat olijfolie. Kruid met
peper en zout. Stoof de uien, knoflook en paprika en
chilipepertje in een diepe kasserol in wat olijfolie. Voeg
geraspte gember toe en laat even verder stoven.
ingrediënten - info
kipfilet
rode uien
rode puntpaprika’s
tomatenpulp
kippenbouillon
Tikka Masala is een Indisch stoofpotje met kip. Er
bestaan, zoals vaak bij typegerechten, talrijke varianten.
Soms wordt er kokosmelk in verwerkt. In deze versie blijf
ik bij een meer klassieke bereiding met yoghurt.
Om je eigen kruidenmengeling van garam masala maken,
heb je volgende ingrediënten nodig, allen in poedervorm:
koriander, komijn, kardemom. Dat zijn de hoofd-
bestanddelen, die zeker de helft van de mix uitmaken. Vul
deze aan met peper, kurkuma, nootmuskaat, gember,
kruidnagel, laurier, kaneel, chili, zout, oregano, knoflook
en cayennepeper. Bepaal zelf de verhouding. Niets leuker
dan experimenteren tot je het WOW-moment beleeft!
Voeg nu de tomatenpulp en een glas kippenbouillon toe.
Kruid naar smaak met garam masala. Meng goed en voeg de
gebakken kip toe. Roer om, sluit het deksel en laat minstens
een half uurtje sudderen.
Roer net voor het opdienen een potje yoghurt en een handvol
verse korianderblaadjes door de bereiding. Laat niet meer
koken, maar breng wel op de juiste temperatuur om te kunnen
serveren.
Op het bord
Een portie tikka masala, afgewerkt met plukjes verse
koriander. Dien op met rijst of noedels.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer recepten met pluimvee: