ossobuco met balsamicoroomsaus
selder
knoflook
uien
chianti
vloeiende bloem
tomatenconcentraat
peterselie
peperoncini
salie
peterselie
Voorbereiding
Snijd de uien in halvemaantjes. Schil de wortelen en
selderstengels en snijd ze grof. Plet een paar
knoflookteentjes.
Bereiding
Stoof de uien in een paar eetlepels olijfolie. Voeg na een
minuutje de mix van wortelen, selder en knoflook toe. Schep
de groenten in een diepe kasserol.
Bestuif het vlees met vloeiende bloem, kruid met peper en
zout en schroei het langs beide kanten dicht in wat olijfolie.
Leg het bij de groenten.
Vul de pot verder met bruine kalfsfond en een glas rode
Italiaanse wijn, type chianti. Het vlees moet volledig
ondergedompeld zijn. Voeg een paar kruidnagels, een half
Italiaans pepertje en een paar eetlepels tomatenconcentraat
toe. En ook een kruidentuiltje van laurierblaadjes,
peterseliestengels en salie. Kruid met peper en zout.
ingrediënten - info
kalfsschenkels
kalfsfond
kruidnagel
rode balsamico
olijfolie
room
peper en zout
laurier
wortel
Laat de bereiding anderhalf uur sudderen op laag vuur, tot de
schenkels volledig gaar zijn. Haal ze uit de saus en zet ze
afgedekt weg.
Afwerking
Haal de kruidnagels en het kruidentuiltje uit de saus. Zet de
staafmixer in de pot en pureer. Druk de saus door een
puntzeef in een proper kookpannetje. Zet de pot op het vuur
en voeg een potje room en een glas rode aceto balsamico di
Modena toe. Laat inkoken tot sausdikte of bind de saus met
maïszetmeel opgelost in water.
Op het bord
Een schenkel overgoten met saus. Werk af met gehakte
peterselie. Dien op met een bijgerechtje naar keuze, of zoals
hier met bloemkoolrisotto.
Dit is er eentje voor wie wel eens wat anders wil dan de
klassieke ossobuco milanese. De saus is op basis van
rode wijn en kalfsfond, met toevoeging van aromaten. De
basissaus wordt afgewerkt met room en rode balsamico-
azijn.