poké bowl met gerookte zalm

poké bowl met gerookte zalm

trostomaatjes ananas citroen wakame verse koriander poké saus sesamzaad verse gember lente-ui saké ongezoete sojasaus sesamolie eieren
Voorbereiding. Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking. Laat afgedekt nagaren en afkoelen tot lauw. Verwarm een paar eetlepels rijstazijn en meng die goed met de rijst. Zet de rijst daarna in de koelkast voor verder gebruik. Bereid het fruit en de groenten. Snijd de ananas op blokjes. Doe hetzelfde met de mini komkommers, baby rode bietjes en mango. Maak roosjes van de radijzen. Snijd de trostomaatjes in vier partjes en haal de pitten eruit. Snijd de wortelen met de mandoline op slierten. Snijd een paar lente-uitjes op ringetjes. Snijd de avocado op blokjes en wentel ze in citroensap. De zalm. Snijd de licht gerookte verse zalm op dobbelsteentjes. Maak een marinade van sesamolie, ongezoete sojasaus en saké. Meng de zalmblokjes met de marinade. Zet dit even afgedekt weg in de koelkast. En verder: rooster een paar eetlepels sesamzaadjes in een droge pan. Haal de pitjes uit een granaatappel. Pluk de blaadjes van een bussel verse koriander. Kook een paar eitjes hard en hak ze fijn.
ingrediënten - info sushirijst rijstazijn verse gerookte zalm wortelen radijzen mini komkommers granaatappelpitten mini rode biet radijsscheuten lente-uitjes mango avocado
Op het bord Begin met een grote schep sushirijst. Leg daarop een eetlepel gemarineerde gerookte zalm. Schik daarnaast naar eigen inspiratie de wortelslierten, komkommerblokjes, blokjes rode biet, ananas, trostomaatjes, mango, avocado, wakame en gehakt ei. Leg een radijsroosje op het bord en leg daarop wat granaatappelpitjes. Leg in het midden van het bord een hoopje radijsscheutjes en werk af met gesnipperde lente-uitjes, blaadjes verse koriander en geroosterd sesamzaad. Dien op met poké saus, sojasaus, sesamolie en rijstazijn.
Een poké bowl is een traditioneel Hawaïaans gerecht. Het bestaat uit een combinatie van rijst, rauwe gemarineerde vis, meestal zalm of tonijn, fruit en groenten. Maar met de wereldwijde ‘hype’ rond dit concept, worden er ook andere ingrediënten gebruikt, zoals kip of zelfs rood vlees. De vegetarische versie is eveneens populair. Oorspronkelijk was dit gerecht bedoeld om restjes vis weg te werken. En dit aspect blijft fascineren: hoe eenvoudige oude traditionele regionale recepten met een eigen voorgeschiedenis, plots wereldwijd opgepikt worden en verheven tot culinaire toppers.
Creatief Koken de              passie kookvurige

poké bowl

met gerookte zalm

Bereiding
Voorbereiding. Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking. Laat afgedekt nagaren en afkoelen tot lauw. Verwarm een paar eetlepels rijstazijn en meng die goed met de rijst. Zet de rijst daarna in de koelkast voor verder gebruik. Bereid het fruit en de groenten. Snijd de ananas op blokjes. Doe hetzelfde met de mini komkommers, baby rode bietjes en mango. Maak roosjes van de radijzen. Snijd de trostomaatjes in vier partjes en haal de pitten eruit. Snijd de wortelen met de mandoline op slierten. Snijd een paar lente-uitjes op ringetjes. Snijd de avocado op blokjes en wentel ze in citroensap. De zalm. Snijd de licht gerookte verse zalm op dobbelsteentjes. Maak een marinade van sesamolie, ongezoete sojasaus en saké. Meng de zalmblokjes met de marinade. Zet dit even afgedekt weg in de koelkast. En verder: rooster een paar eetlepels sesamzaadjes in een droge pan. Haal de pitjes uit een granaatappel. Pluk de blaadjes van een bussel verse koriander. Kook een paar eitjes hard en hak ze fijn.
Ingrediënten
ingrediënten - info sushirijst rijstazijn verse gerookte zalm wortelen radijzen mini komkommers granaatappelpitten mini rode biet radijsscheuten lente-uitjes mango avocado
trostomaatjes ananas citroen wakame verse koriander poké saus sesamzaad verse gember lente-ui saké ongezoete sojasaus sesamolie eieren
Op het bord Begin met een grote schep sushirijst. Leg daarop een eetlepel gemarineerde gerookte zalm. Schik daarnaast naar eigen inspiratie de wortelslierten, komkommerblokjes, blokjes rode biet, ananas, trostomaatjes, mango, avocado, wakame en gehakt ei. Leg een radijsroosje op het bord en leg daarop wat granaatappelpitjes. Leg in het midden van het bord een hoopje radijsscheutjes en werk af met gesnipperde lente-uitjes, blaadjes verse koriander en geroosterd sesamzaad. Dien op met poké saus, sojasaus, sesamolie en rijstazijn.
Een poké bowl is een traditioneel Hawaïaans gerecht. Het bestaat uit een combinatie van rijst, rauwe gemarineerde vis, meestal zalm of tonijn, fruit en groenten. Maar met de wereldwijde ‘hype’ rond dit concept, worden er ook andere ingrediënten gebruikt, zoals kip of zelfs rood vlees. De vegetarische versie is eveneens populair. Oorspronkelijk was dit gerecht bedoeld om restjes vis weg te werken. En dit aspect blijft fascineren: hoe eenvoudige oude traditionele regionale recepten met een eigen voorgeschiedenis, plots wereldwijd opgepikt worden en verheven tot culinaire toppers.
receptfiche receptfiche
de              passie Creatief Koken kookvurige