penne met getomateerde gorgonzolasaus
peterselie
tijm
olijfolie
knoflookpasta
pancetta
lente-ui
parmezaan
peper en zout
Maak de saus. Verwarm een busje culinaire room maar laat
niet koken. Snijd een spie gorgonzola in brokken en smelt ze
in de room. Voor een blikje tomatenconcentraat toe en meng
goed. Giet een flinke scheut rode balsamico in het pannetje en
roer. Voeg een zakje gemalen grana padano toe en meng tot
een homogene gebonden saus. Breng op smaak met peper
en zout.
ingrediënten - info
culinaire room
gorgonzola
grana padano
rode balsamico
tomatenpuree
penne
champignons
Andere bereidingen. Kook de penne volgens de instructies
op de verpakking. Bak een paar fijne sneetjes pancetta in een
pan met een beetje olijfolie. Kuis en snijd een bakje
champignons in schijven. Maak een marinade van olijfolie,
knoflookpasta, gedroogde tijm en peterselie. Marineer de
champignons daarin een kwartiertje. Bak ze daarna in een
hete pan met wat olijfolie tot alle vocht bijna verdampt is.
Op het bord. Een schep penne gemengd met pancetta en
champignons. Daarop naar believen een schep van de saus.
Werk af met plukjes peterselie, gesnipperde lente-ui en
parmezaanschaafsel.