banana split
Koop klaargemaakt vanilleroomijs en
chocoladeijs of maak het zelf. Klop de room op
tot een stevige slagroom.
Smelt de chocolade au-bain-marie met een
flinke scheut room tot een gladde saus. koop of
maak nougatine.
Haal de schil van één banaan per tafelgenoot.
Halveer de vrucht voorzichtig in de lengte.
Vermijd overrijpe exemplaren of kies voor
bakbananen. Verhit een pan en leg er een
flinke klont boter in. Laat smelten en roer om
met een paar eetlepels bruine suiker. Leg er de
bananen in op het snijvlak. Laat ze een paar
minuutjes bakken, tot de suikers beginnen te
karamelliseren.
pure chocolade
nougatine
room
boter
waaiertjes
hagelslag
seizoensfruit
Op het bord. Kies indien voorhanden voor
langwerpige ijsschalen. Leg er de gebakken
banaanhelften in. Schep daartussen een bolletje
vanilleroomijs en een bolletje chocolade-ijs.
Steek er een waaiertje tussen.
Overgiet met warme chocoladesaus. Schep of
spuit slagroom uit een spuitzak over de
ijsbolletjes.
Werk af met hagelslag, nougatine en vers
seizoensfruit, zoals hier blauwe bessen en
frambozen.
Dit is een vereenvoudigde ‘Belgische’
versie van de Amerikaanse klassieker. Die
bevat over het algemeen ook nog
aardbeienijs en aardbeiencoulis.
Frivoliteitjes zoals marachinokersen en
gekleurde suiker-bolletjes, naast andere
versiering voor een opvallende presentatie
zijn daar naar het schijnt, ook gebruikelijk.
Hier gewoon vers seizoensfruit bij de
gebakken bananen.
creatief koken > wereldkeuken >
Noord-Amerika
Kruimelpad
Selectie