bruschetta met tomaten en buffelmozzarella
salie
platte peterselie
verse basilicum
olijfoliespray
peper en zout
oude balsamico
Voorbereiding. Ontvel de tomaten. Hang ze een half minuutje
in kokend water. Koel onmiddellijk af onder koud stromend
water. Verwijder de schil, halveer en haal de pitjes eruit. Snijd
het vruchtvlees in dobbelsteentjes.
Snipper een sjalotje en een knoflookteentje. Meng beide met
de tomatenblokjes. Hak een paar salieblaadjes en een paar
plukjes platte peterselie en meng ze met de rest van de
bereiding. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
ingrediënten - info
san marzano tomaten
toastbrood
sjalotje
knofloof
Bruschetta wordt meestal gemaakt op basis van
stokbrood of chiabatta. Hier wordt gekozen voor
briochebrood, dat krokant gegrild wordt in de toaster. Het
geeft een iets zoetere toetst aan deze eenvoudige, maar
gezonde snack.
Steek een paar sneetjes briochebrood in de toaster en grill ze
rondom bruin. Bestuif de toastjes met olijfoliespray.
Dresseer met de tomatenmengeling en leg daarop schijven
buffelmozzarella. Werk af met blaadjes verse basilicum en
voor de fijnproevers, met een straaltje oude rode balsamico.
meer vegetarische gerechten: