ingrediënten - info
farfalle
groene asperges
pancetta
lente-ui
knoflook
farfalle met groene asperges
olijolie
groentebouillon
salie
tijm
oregano
peper en zout
grana padano
Voorbereiding. Snijd de harde onderkant af van de asperges.
Snijd de bovenkant af op 3 à 4 centimeter hoogte. Snijd de
stengels in schijfjes. Kuis en snijd een paar lente-uitjes op
schijfjes. Hak een viertal gepelde knoflookteentjes fijn. Doe
hetzelfde met een handvol platte peterselie en een tweetal
blaadjes salie. Snijd een paar dunne sneetjes panchetta in
fijne reepjes.
De groentebereiding. Giet een flinke scheut olijfolie in een
brede pan. Roerbak alle groenten, salie en de helft van de
peterselie samen tot ze bijna gaar zijn. Kruid met gedroogde
tijm, peper en zout. Bak de panchetta goudbruin en voeg toe
aan de groenten. Roerbak nog even verder en voeg dan een
kuipje groentebouillon en een 200 gram mascarpone toe.
Roer om en laat nog een paar minuutjes sudderen op rustig
vuur tot de saus indikt.
Kook de farfalle of een ander soort pasta naar smaak,
volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken
maar bewaar een paar pollepels van het kookvocht. Rasp een
blok grana padano.
Op het bord. Meng de pasta met de saus en voeg indien
gewenst wat kookvocht toe om de saus minder dik te maken.
Werk af met gehakte platte peterselie en geraspte grana
padano.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.