involtini di pollo con asparagi
ingrediënten - info kippendijfilet gekookte Italiaanse ham groene asperges pecorino sneetjes mozzarella lente-uitjes culinaire room

involtini di pollo con asparagi

kippenbouillon olijfolie knoflook witte balsamico-azijn rode balsamicocrème gedroogde oregano gedroogde tijm peper en zout
Kippenrolletjes met groene asperges. Je zou het misschien niet onmiddellijk verwachten, maar ook in Italië staan asperges op het menu in de lente. Hier een eigen interpretatie van een klassieke bereiding met kipfilet en asperges als hoofdingrediënten.
Voorbereiding. Snijd het harde uiteinde van de stengels van de asperges af op een tweetal centimeter. Schil de asperges maar laat de top ervan heel. Halveer ze in het midden. Leg alle stukken asperge in een glazen schotel. Stoom ze twee minuutjes, droog en afgedekt in een microgolfoven op vol vermogen. Halveer een gekuist busseltje lente-uitjes in het midden van de stengels. Bak ze een tweetal minuutjes in olijfolie. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken. Spreid de kippendijfilets uit op het werkblad en klop ze zachtjes plat met een vleeshamer. Kruid de filets met peper, zout, gedroogde oregano en tijm. Strooi er royaal geraspte pecorino over. Maak pakketjes van een drietal aspergepunten en een gebakken lente-uitje opgerold in een schelletje gekookte Italiaanse ham. Leg op elke kipfilet een pakketje en rol ze strak op. Fixeer met keukengaren. Bereiding. Bak de kippenrolletjes in 30 minuten gaar in een oven voorverwarmd op 185°C. Verwijder dan de draadjes en bedek de rolletjes met schijfjes mozzarella. Dek de uiteinden van de asperges af met een velletje aluminiumfolie. Zet de oven op grillstand en zorg ervoor dat de kaas mooi kleurt.
kippenrolletjes met asperges in voorbereiding kippenrolletjes met asperges in voorbereiding 2 kippenrolletjes met asperges in voorbereiding 3 kippenrolletjes met asperges uit de oven
Maak de saus. Snijd de rest van de asperges in stukken. Bak ze samen met een paar geplette teentjes knoflook en een paar fijngesneden lente-uitjes in een pannetje met een lepel olijfolie. Voeg een flesje culinaire room toe en een blokje kippenbouillon zonder zout. Laat inkoken tot een gebonden sausje. Breng op smaak met peper, zout en een scheutje witte balsamico-azijn. Op voorverwarmde borden. Een spiegel saus en een tweetal stuks involtini. Werk ‘artistiek’ af met druppels of streepjes rode balsamicocrème. In een écht Italiaans menu is deze hoofdschotel nu compleet. Maar naar onze eetgewoonten dienen we dit bord op met pasta, saffraancouscous of frietjes.
Creatief Koken de              passie kookvurige
print

involtini di pollo

con asparagi

Bereiding
Kippenrolletjes met groene asperges. Je zou het misschien niet onmiddellijk verwachten, maar ook in Italië staan asperges op het menu in de lente. Hier een eigen interpretatie van een klassieke bereiding met kipfilet en asperges als hoofdingrediënten.
Ingrediënten
ingrediënten - info kippendijfilet gekookte Italiaanse ham groene asperges pecorino sneetjes mozzarella lente-uitjes culinaire room
kippenbouillon olijfolie knoflook witte balsamico-azijn rode balsamicocrème gedroogde oregano gedroogde tijm peper en zout
involtini di pollo con asparagi
Voorbereiding. Snijd het harde uiteinde van de stengels van de asperges af op een tweetal centimeter. Schil de asperges maar laat de top ervan heel. Halveer ze in het midden. Leg alle stukken asperge in een glazen schotel. Stoom ze twee minuutjes, droog en afgedekt in een microgolfoven op vol vermogen. Halveer een gekuist busseltje lente-uitjes in het midden van de stengels. Bak ze een tweetal minuutjes in olijfolie. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken. Spreid de kippendijfilets uit op het werkblad en klop ze zachtjes plat met een vleeshamer. Kruid de filets met peper, zout, gedroogde oregano en tijm. Strooi er royaal geraspte pecorino over. Maak pakketjes van een drietal aspergepunten en een gebakken lente-uitje opgerold in een schelletje gekookte Italiaanse ham. Leg op elke kipfilet een pakketje en rol ze strak op. Fixeer met keukengaren. Bereiding. Bak de kippenrolletjes in 30 minuten gaar in een oven voorverwarmd op 185°C. Verwijder dan de draadjes en bedek de rolletjes met schijfjes mozzarella. Dek de uiteinden van de asperges af met een velletje aluminiumfolie. Zet de oven op grillstand en zorg ervoor dat de kaas mooi kleurt.
receptfiche receptfiche
de              passie Creatief Koken kookvurige