ingrediënten - info
kippendijfilet
gekookte Italiaanse ham
groene asperges
pecorino
sneetjes mozzarella
lente-uitjes
culinaire room
involtini di pollo con asparagi
kippenbouillon
olijfolie
knoflook
witte balsamico-azijn
rode balsamicocrème
gedroogde oregano
gedroogde tijm
peper en zout
Kippenrolletjes met groene asperges. Je zou het
misschien niet onmiddellijk verwachten, maar ook in Italië
staan asperges op het menu in de lente. Hier een eigen
interpretatie van een klassieke bereiding met kipfilet en
asperges als hoofdingrediënten.
Voorbereiding. Snijd het harde uiteinde van de stengels van
de asperges af op een tweetal centimeter. Schil de asperges
maar laat de top ervan heel. Halveer ze in het midden. Leg
alle stukken asperge in een glazen schotel. Stoom ze twee
minuutjes, droog en afgedekt in een microgolfoven op vol
vermogen.
Halveer een gekuist busseltje lente-uitjes in het midden van
de stengels. Bak ze een tweetal minuutjes in olijfolie. Haal ze
uit de pan en laat ze uitlekken.
Spreid de kippendijfilets uit op het werkblad en klop ze
zachtjes plat met een vleeshamer. Kruid de filets met peper,
zout, gedroogde oregano en tijm. Strooi er royaal geraspte
pecorino over.
Maak pakketjes van een drietal aspergepunten en een
gebakken lente-uitje opgerold in een schelletje gekookte
Italiaanse ham. Leg op elke kipfilet een pakketje en rol ze
strak op. Fixeer met keukengaren.
Bereiding. Bak de kippenrolletjes in 30 minuten gaar in een
oven voorverwarmd op 185°C. Verwijder dan de draadjes en
bedek de rolletjes met schijfjes mozzarella. Dek de uiteinden
van de asperges af met een velletje aluminiumfolie. Zet de
oven op grillstand en zorg ervoor dat de kaas mooi kleurt.
Maak de saus. Snijd de rest van de asperges in stukken. Bak
ze samen met een paar geplette teentjes knoflook en een
paar fijngesneden lente-uitjes in een pannetje met een lepel
olijfolie. Voeg een flesje culinaire room toe en een blokje
kippenbouillon zonder zout. Laat inkoken tot een gebonden
sausje. Breng op smaak met peper, zout en een scheutje witte
balsamico-azijn.
Op voorverwarmde borden. Een spiegel saus en een
tweetal stuks involtini. Werk ‘artistiek’ af met druppels of
streepjes rode balsamicocrème. In een écht Italiaans menu is
deze hoofdschotel nu compleet. Maar naar onze
eetgewoonten dienen we dit bord op met pasta,
saffraancouscous of frietjes.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer recepten met pluimvee: