ingrediënten - info
tagliatelle
gele paprika’s
rode uien
knoflook
room
rode balsamico
tagliatelle peperonata
oregano
tijm
verse salie
basilicum
tomaatjes
marjolein
olijfolie
parmezaan
Schil de paprika’s met een dunschiller. Verwijder zaadlijsten
en snijd het vruchtvlees in lange repen. Schil en snijd een
paar rode uien in halvemaantjes. Pel en plet een paar
knoflookteentjes.
Roerbak deze groenten in een beetje olijfolie. Kruid met
oregano, tijm, salieblaadjes, peper en zout. Giet een flesje
kookroom in de pan en laat indikken. Roer nog een paar
eetlepels rode balsamico door de bereiding.
Halveer een paar kerstomaatjes. Kruid ze op het snijvlak met
marjolein en bestuif ze met een scheutje balsamico. Bak ze
eveneens op het snijvlak in een pannetje met een lepeltje
olijfolie tot ze lichtjes karamelliseren.
Dit is een heerlijk vegetarisch receptje dat perfect
maakbaar is tijdens je vakantie, bijvoorbeeld op camping.
Het kan, zoals hier, op het vuurtje binnenin de camper of
caravan ofwel in openlucht op de skottel of een
campingvuurtje. Gewoon thuis klaarmaken is uiteraard
ook een optie.
Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
Meng de pasta met de paprikasaus.
Op het bord. schep eerst een portie tagliatelle in de borden
en werk af met tomaatjes, basilicumblaadjes en parmezaan.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer vegetarische gerechten: