ingrediënten - info
konijn
knoflook
tijm
rozemarijn
oregano
salie
konijn in salamoia bolognese
witte balsamicoazijn
rode balsamicospray
olijfolie
kippenbouillon
saffraan
grappa
peper en zout
Maak een marinade van olijfolie, witte balsamico, een
volledige bol geplet knoflook en alle kruiden, behalve saffraan.
Marineer de stukken konijn afgedekt een paar uur in deze
marinade.
Verwarm een paellapan of de skottel. Schep er de stukken
konijn in, samen met de marinade. Bak het vlees rondom
bruin. Voeg nu een halve liter kippenbouillon toe en gepelde
teentjes knoflook van minstens twee volledige bollen.
Blijf de stukken konijn regelmatig omkeren. Voeg met kleine
scheutjes bouillon toe als de pan bijna uitgedampt is.
Als het konijn gaar is, zijn ook bijna alle knoflookteentjes
opgelost in de saus. Voeg nu een tweetal zakjes saffraan toe
en een groot glas grappa. Bestuif de stukken konijn met rode
balsamicospray en roer alles goed om.
Op dit punt is de bereiding klaar. Je hebt mooi gekleurde
stukjes konijn in een gebonden smaakvolle saus. Maar je kan
het recept verder verfijnen met bijvoorbeeld zwarte olijven,
geroosterde pijnboompitjes, blaadjes basilicum of plukjes
platte peterselie. Jij bent de hobbykok, doe je ding ermee!
Coniglio con la salamoia bolognese is een bereiding van
konijn die in Noord-Italië gebruikelijk is, vooral in de regio
Emilia-Romagna. De Bolognese pekel (salamoia
bolognese ) is een smaakmaker met zout, salie,
rozemarijn, knoflook en zwarte peper. Je kan het in potjes
kopen, maar veel leuker om zelf je kruidenmix te maken.
De pekel is slechts de basis van dit recept, dat verder
verrijkt wordt met andere smaakmakers zoals saffraan,
balsamico en grappa.
Foto’s rechts: dit gerecht werd gemaakt op de skottel. Dit
heeft als voordeel dat je tegelijk het vlees bruin kan bakken,
terwijl je in het midden de saus maakt. Voeg alles samen om
het vlees verder zachtjes te laten stoven.
Kruimelpad
Selectie
Verwante recepten