konijn in salamoia bolognese
ingrediënten - info konijn knoflook tijm rozemarijn oregano salie

konijn in salamoia bolognese

witte balsamicoazijn rode balsamicospray olijfolie kippenbouillon saffraan grappa peper en zout
Maak een marinade van olijfolie, witte balsamico, een volledige bol geplet knoflook en alle kruiden, behalve saffraan. Marineer de stukken konijn afgedekt een paar uur in deze marinade. Verwarm een paellapan of de skottel. Schep er de stukken konijn in, samen met de marinade. Bak het vlees rondom bruin. Voeg nu een halve liter kippenbouillon toe en gepelde teentjes knoflook van minstens twee volledige bollen. Blijf de stukken konijn regelmatig omkeren. Voeg met kleine scheutjes bouillon toe als de pan bijna uitgedampt is. Als het konijn gaar is, zijn ook bijna alle knoflookteentjes opgelost in de saus. Voeg nu een tweetal zakjes saffraan toe en een groot glas grappa. Bestuif de stukken konijn met rode balsamicospray en roer alles goed om. Op dit punt is de bereiding klaar. Je hebt mooi gekleurde stukjes konijn in een gebonden smaakvolle saus. Maar je kan het recept verder verfijnen met bijvoorbeeld zwarte olijven, geroosterde pijnboompitjes, blaadjes basilicum of plukjes platte peterselie. Jij bent de hobbykok, doe je ding ermee!
bereiding op de skottel - 1 bereiding op de skottel - 2
Coniglio con la salamoia bolognese is een bereiding van konijn die in Noord-Italië gebruikelijk is, vooral in de regio Emilia-Romagna. De Bolognese pekel (salamoia bolognese ) is een smaakmaker met zout, salie, rozemarijn, knoflook en zwarte peper. Je kan het in potjes kopen, maar veel leuker om zelf je kruidenmix te maken. De pekel is slechts de basis van dit recept, dat verder verrijkt wordt met andere smaakmakers zoals saffraan, balsamico en grappa.
Foto’s rechts: dit gerecht werd gemaakt op de skottel. Dit heeft als voordeel dat je tegelijk het vlees bruin kan bakken, terwijl je in het midden de saus maakt. Voeg alles samen om het vlees verder zachtjes te laten stoven.
Creatief Koken de              passie kookvurige

coniglio in salamoia

gemarineerd konijn

Bereiding
receptfiche receptfiche Ingrediënten
ingrediënten - info konijn knoflook tijm rozemarijn oregano salie
witte balsamicoazijn rode balsamicospray olijfolie kippenbouillon saffraan grappa peper en zout
Maak een marinade van olijfolie, witte balsamico, een volledige bol geplet knoflook en alle kruiden, behalve saffraan. Marineer de stukken konijn afgedekt een paar uur in deze marinade. Verwarm een paellapan of de skottel. Schep er de stukken konijn in, samen met de marinade. Bak het vlees rondom bruin. Voeg nu een halve liter kippenbouillon toe en gepelde teentjes knoflook van minstens twee volledige bollen. Blijf de stukken konijn regelmatig omkeren. Voeg met kleine scheutjes bouillon toe als de pan bijna uitgedampt is. Als het konijn gaar is, zijn ook bijna alle knoflookteentjes opgelost in de saus. Voeg nu een tweetal zakjes saffraan toe en een groot glas grappa. Bestuif de stukken konijn met rode balsamicospray en roer alles goed om. Op dit punt is de bereiding klaar. Je hebt mooi gekleurde stukjes konijn in een gebonden smaakvolle saus. Maar je kan het recept verder verfijnen met bijvoorbeeld zwarte olijven, geroosterde pijnboompitjes, blaadjes basilicum of plukjes platte peterselie. Jij bent de hobbykok, doe je ding ermee!
Coniglio con la salamoia bolognese is een bereiding van konijn die in Noord-Italië gebruikelijk is, vooral in de regio Emilia- Romagna. De Bolognese pekel (salamoia bolognese ) is een smaakmaker met zout, salie, rozemarijn, knoflook en zwarte peper. Je kan het in potjes kopen, maar veel leuker om zelf je kruidenmix te maken. De pekel is slechts de basis van dit recept, dat verder verrijkt wordt met andere smaakmakers zoals saffraan, balsamico en grappa.
bereiding op de skottel - 1 bereiding op de skottel - 2
Dit gerecht werd gemaakt op de skottel. Dit heeft als voordeel dat je tegelijk het vlees bruin kan bakken, terwijl je in het midden de saus maakt. Voeg alles samen om het vlees verder zachtjes te laten stoven.
Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige