ingrediënten - info
verse zalmmoten
lamsoor
noedels
hoisinsaus
rijstazijn
zalm met lamsoor en hoisinsaus
sesamolie
wokolie
tomatenpuree
mirin
maïszetmeel
peper en zout
De saus. Maak een dik papje van een half flesje hoisinsaus
aangelengd met water. Voeg toe: een tweetal eetlepels
tomatenpuree en naar smaak zoete mirin, rijstazijn en
sesamolie.
Breng de saus aan de kook. Corrigeer tot de gewenste
sausdikte met toevoeging van scheutjes water of net
omgekeerd, in water opgelost maïszetmeel.
Bak de zalmmoten in wokolie. Kruid ze met peper en zout.
Was het lamsoor, verwijder de lange steeltjes en zwier de
blaadjes droog in een slamolentje. Bak de groente kort in hete
wokolie waaraan een scheutje sesamolie toegevoegd is. Een
half minuutje is genoeg, het lamsoor moet beetgaar zijn.
Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.
Op het bord. Meng de noedels en het gewokte lamsoor.
Schep dit op de borden. Leg bovenop een stuk zalm.
Oversaus de zalm en de noedels met hoisinsaus.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.