ingrediënten - info
trostomaten
rode uien
puntpaprika’s
Menemen is een Turks gerechtje, bedoeld als ontbijt maar
het is ook prima geschikt om als lunch gegeten te worden.
Het wordt traditioneel bereid en opgediend in gietijzeren
pannetjes.
De naam is afgeleid van een district in de Turkse provincie
Izmir. Het gerechtje heeft waarschijnlijk een Griekse
oorsprong, hoewel het recept vrij universeel is.
menemen
eieren
peterselie
peper en zout
paprikapoeder
olijfolie
Voorbereiding. Halveer de trostomaten en haal er de pitjes
uit. Schil een puntpaprika met een dunschiller, haal er de
zaadjes uit en snijd het vruchtvlees in reepjes. Hak een grote
rode ui in fijne stukjes.
Bereiding. Bak de ui en de paprika beetgaar in wat olijfolie.
Voeg de tomaatjes toe laat die zacht worden. Kruid met peper,
zout en zacht paprikapoeder.
Klop twee eitjes los. Giet ze bij de groenten in het pannetje en
roer alles kort om. Laat het pannetje nu op het vuur staan tot
de eitjes gestold zijn.
Op het bord. Zoals gezegd worden de pannetjes meestal
gewoon op tafel gezet. Werk af met wat gehakte peterselie en
geef er Turks brood bij.
meer vegetarische gerechten: