pompoenfondue
jeneverbessen
kruidnagelpoeder
witte wijn
Kirsch
boter
vloeiende bloem
De pompoenen. Snijd een pompoen, één voor elke
tafelgenoot, op een hoogte van een vijftiental centimeter
doormidden. Verwijder de pitten. Schraap zoveel mogelijk van
het pompoenvlees weg zonder de wand te beschadigen. Zet
de lege pompoenen, afgedekt met wat folie, in de oven op
85°C en dat voor minstens een uur, maar laat ze staan tot je
ze gaat vullen. Dat is pas op het laatste moment, net voor het
opdienen.
De vulling. Kook het pompoenvlees in licht gezouten water.
Giet af en mix in de keukenrobot tot puree. Maak een roux en
leng deze aan met culinaire room en witte wijn. Meng met het
ingrediënten - info
butternutpompoenen
room
Zwitserse fonduekaas
nootmuskaat
peper & zout
Dit is een ideaal bijgerecht om op te dienen bij een
gourmetschotel en dan liefst nog deze met wild als thema.
Elke tafelgenoot heeft zijn of haar individuele pompoen,
gevuld met de kaasmengeling.
Je kan dit bijgerecht ook opwaarderen naar een
volwaardige kaasfondue uit de pompoen. Dan kies je voor
één veel groter exemplaar. Helemaal supertof wordt het,
als je deze giga-pompoen serveert met een
winterbarbecue buiten, waarbij iedereen z’n spiesjes met
gegrild vlees in de fondue van kaassaus kan voorzien.
gepureerde pompoenvlees en de Zwitserse fonduekaas. Hou
het vuur laag terwijl de kaas smelt. Breng de bereiding op
smaak met peper, zout, nootmuskaat, kruidnagelpoeder en een
paar geplette jeneverbessen. Giet er nog een glas Kirsch bij en
roer alles goed om.
Het resultaat moet zijn: een dikke fonduesaus die blijft kleven
aan het vlees. Zet de kookpot weg in de oven bij de
leeggemaakte pompoenen tot op het moment van het serveren.
Aan tafel. Dek de tafel voor een gourmet, bij voorkeur met een
assortiment wild. Leg bij het bestek ook een fondueprikker. Haal
de pompoenen uit de oven en vul ze tot de rand. Zet naast het
bord van elke tafelgenoot een pannetje of bordje met daarop
een pompoen. Je gasten kunnen nu hun gebakken stukjes
vlees of groente met de fondueprikker in de saus doppen.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
Voorbeeld van toepassing
meer vegetarische gerechten: