pompoenfondue

pompoenfondue

jeneverbessen kruidnagelpoeder witte wijn Kirsch boter vloeiende bloem
De pompoenen. Snijd een pompoen, één voor elke tafelgenoot, op een hoogte van een vijftiental centimeter doormidden. Verwijder de pitten. Schraap zoveel mogelijk van het pompoenvlees weg zonder de wand te beschadigen. Zet de lege pompoenen, afgedekt met wat folie, in de oven op 85°C en dat voor minstens een uur, maar laat ze staan tot je ze gaat vullen. Dat is pas op het laatste moment, net voor het opdienen. De vulling. Kook het pompoenvlees in licht gezouten water. Giet af en mix in de keukenrobot tot puree. Maak een roux en leng deze aan met culinaire room en witte wijn. Meng met het
ingrediënten - info butternutpompoenen room Zwitserse fonduekaas nootmuskaat peper & zout
Dit is een ideaal bijgerecht om op te dienen bij een gourmetschotel en dan liefst nog deze met wild als thema. Elke tafelgenoot heeft zijn of haar individuele pompoen, gevuld met de kaasmengeling. Je kan dit bijgerecht ook opwaarderen naar een volwaardige kaasfondue uit de pompoen. Dan kies je voor één veel groter exemplaar. Helemaal supertof wordt het, als je deze giga-pompoen serveert met een winterbarbecue buiten, waarbij iedereen z’n spiesjes met gegrild vlees in de fondue van kaassaus kan voorzien.
gepureerde pompoenvlees en de Zwitserse fonduekaas. Hou het vuur laag terwijl de kaas smelt. Breng de bereiding op smaak met peper, zout, nootmuskaat, kruidnagelpoeder en een paar geplette jeneverbessen. Giet er nog een glas Kirsch bij en roer alles goed om. Het resultaat moet zijn: een dikke fonduesaus die blijft kleven aan het vlees. Zet de kookpot weg in de oven bij de leeggemaakte pompoenen tot op het moment van het serveren. Aan tafel. Dek de tafel voor een gourmet, bij voorkeur met een assortiment wild. Leg bij het bestek ook een fondueprikker. Haal de pompoenen uit de oven en vul ze tot de rand. Zet naast het bord van elke tafelgenoot een pannetje of bordje met daarop een pompoen. Je gasten kunnen nu hun gebakken stukjes vlees of groente met de fondueprikker in de saus doppen.
Creatief Koken de              passie kookvurige

pompoenfondue

bereiding
De pompoenen. Snijd een pompoen, één voor elke tafelgenoot, op een hoogte van een vijftiental centimeter doormidden. Verwijder de pitten. Schraap zoveel mogelijk van het pompoenvlees weg zonder de wand te beschadigen. Zet de lege pompoenen, afgedekt met wat folie, in de oven op 85°C en dat voor minstens een uur, maar laat ze staan tot je ze gaat vullen. Dat is pas op het laatste moment, net voor het opdienen. De vulling. Kook het pompoenvlees in licht gezouten water. Giet af en mix in de keukenrobot tot puree. Maak een roux en leng deze aan met culinaire room en witte wijn. Meng met het gepureerde
pompoenvlees en de Zwitserse fonduekaas. Hou het vuur laag terwijl de kaas smelt. Breng de bereiding op smaak met peper, zout, nootmuskaat, kruidnagelpoeder en een paar geplette jeneverbessen. Giet er nog een glas Kirsch bij en roer alles goed om. Het resultaat moet zijn: een dikke fonduesaus die blijft kleven aan het vlees. Zet de kookpot weg in de oven bij de leeggemaakte pompoenen tot op het moment van het serveren. Aan tafel. Dek de tafel voor een gourmet, bij voorkeur met een assortiment wild. Leg bij het bestek ook een fondueprikker. Haal de pompoenen uit de oven en vul ze tot de rand. Zet naast het bord van elke tafelgenoot een pannetje of bordje met daarop een pompoen. Je gasten kunnen nu hun gebakken stukjes vlees of groente met de fondueprikker in de saus doppen.
Ingrediënten
ingrediënten - info butternut- pompoenen room Zwitserse fonduekaas nootmuskaat peper & zout
jeneverbessen kruidnagelpoeder witte wijn Kirsch boter vloeiende bloem
Dit is een ideaal bijgerecht om op te dienen bij een gourmetschotel en dan liefst nog deze met wild als thema. Elke tafelgenoot heeft zijn of haar individuele pompoen, gevuld met de kaasmengeling. Je kan dit bijgerecht ook opwaarderen naar een volwaardige kaasfondue uit de pompoen. Dan kies je voor één veel groter exemplaar. Helemaal supertof wordt het, als je deze giga-pompoen serveert met een winterbarbecue buiten, waarbij iedereen z’n spiesjes met gegrild vlees in de fondue van kaassaus kan voorzien.
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige