tomatenpuree
kippenbouillon
sinaasappel
olijfolie
takje rozemarijn
takje salie
marjolein
gedroogde peterselie
verse peterselie
lente-ui
vloeiende bloem
peper en zout
tajine van kalkoen in balsamicosaus
ingrediënten - info
kalkoengebraad
uien
wortelen
selder
pastinaak
zoete aardappel
knoflook
gebakken uitjes
rode balsamico
rode wijn
Voorbereiding. Schil alle groenten en snijd de uien, zoete
aardappelen en pastinaak in grove stukken. Snijd de wortelen
op schijfjes. Halveer een tiental teentjes knoflook en verwijder
de groene kern. Pers een sinaasappel uit. Zet een 20 cl
kippenbouillon klaar en een half glas rode wijn en evenveel
rode balsamico-azijn van goede kwaliteit. Snijd het
kalkoengebraad in grote stukken en volg daarbij de structuur
van het vlees.
Bereiding. Bestuif de stukken kalkoen met vloeiende bloem.
Kruid met peper en zout en schroei ze rondom dicht in een pan
in hete olijfolie. Schep het vlees in de tajine. Voeg toe: een
takje rozemarijn, een takje salie, uien, wortelen, selder,
pastinaak, zoete aardappelen en knoflook.
Overgiet met rode wijn, rode balsamico, kippenbouillon en het
sap van een sinaasappel. Beperk de hoeveelheid vocht, we
maken geen soep. Kruid met gedroogde marjolein, gedroogde
peterselie en gedroogde gebakken uitjes. Breng verder op
smaak met peper en zout.
Heb je een elektrische tajine, zet die dan op 2 uur. Gaat de
tajine in de oven, controleer dan na 1 en na 1 ½ uur of het
vlees gaar is.
Op het bord. Een portie kalkoen en groenten. Werk af met
plukjes peterselie en gesnipperde lente-uitjes.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer recepten met pluimvee: