tajine van kalkoen in balsamicosaus tajine van kalkoen in balsamicosaus
tomatenpuree kippenbouillon sinaasappel olijfolie takje rozemarijn takje salie marjolein gedroogde peterselie verse peterselie lente-ui vloeiende bloem peper en zout

tajine van kalkoen in balsamicosaus

ingrediënten - info kalkoengebraad uien wortelen selder pastinaak zoete aardappel knoflook gebakken uitjes rode balsamico rode wijn
Voorbereiding. Schil alle groenten en snijd de uien, zoete aardappelen en pastinaak in grove stukken. Snijd de wortelen op schijfjes. Halveer een tiental teentjes knoflook en verwijder de groene kern. Pers een sinaasappel uit. Zet een 20 cl kippenbouillon klaar en een half glas rode wijn en evenveel rode balsamico-azijn van goede kwaliteit. Snijd het kalkoengebraad in grote stukken en volg daarbij de structuur van het vlees. Bereiding. Bestuif de stukken kalkoen met vloeiende bloem. Kruid met peper en zout en schroei ze rondom dicht in een pan in hete olijfolie. Schep het vlees in de tajine. Voeg toe: een takje rozemarijn, een takje salie, uien, wortelen, selder, pastinaak, zoete aardappelen en knoflook. Overgiet met rode wijn, rode balsamico, kippenbouillon en het sap van een sinaasappel. Beperk de hoeveelheid vocht, we maken geen soep. Kruid met gedroogde marjolein, gedroogde peterselie en gedroogde gebakken uitjes. Breng verder op smaak met peper en zout.
Heb je een elektrische tajine, zet die dan op 2 uur. Gaat de tajine in de oven, controleer dan na 1 en na 1 ½ uur of het vlees gaar is. Op het bord. Een portie kalkoen en groenten. Werk af met plukjes peterselie en gesnipperde lente-uitjes.
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

tajine van kalkoen

in balsamicosaus

Bereiding
tomatenpuree kippenbouillon sinaasappel olijfolie takje rozemarijn takje salie marjolein gedroogde peterselie verse peterselie lente-ui vloeiende bloem peper en zout
ingrediënten - info kalkoengebraad uien wortelen selder pastinaak zoete aardappel knoflook gebakken uitjes rode balsamico rode wijn
Ingrediënten
Voorbereiding. Schil alle groenten en snijd de uien, zoete aardappelen en pastinaak in grove stukken. Snijd de wortelen op schijfjes. Halveer een tiental teentjes knoflook en verwijder de groene kern. Pers een sinaasappel uit. Zet een 20 cl kippenbouillon klaar en een half glas rode wijn en evenveel rode balsamico-azijn van goede kwaliteit. Snijd het kalkoengebraad in grote stukken en volg daarbij de structuur van het vlees. Bereiding. Bestuif de stukken kalkoen met vloeiende bloem. Kruid met peper en zout en schroei ze rondom dicht in een pan in hete olijfolie. Schep het vlees in de tajine. Voeg toe: een takje rozemarijn, een takje salie, uien, wortelen, selder, pastinaak, zoete aardappelen en knoflook. Overgiet met rode wijn, rode balsamico, kippenbouillon en het sap van een sinaasappel. Beperk de hoeveelheid vocht, we maken geen soep. Kruid met gedroogde marjolein, gedroogde peterselie en gedroogde gebakken uitjes. Breng verder op smaak met peper en zout.
Heb je een elektrische tajine, zet die dan op 2 uur. Gaat de tajine in de oven, controleer dan na 1 en na 1 ½ uur of het vlees gaar is. Op het bord. Een portie kalkoen en groenten. Werk af met plukjes peterselie en gesnipperde lente-uitjes.
de              passie Creatief Koken kookvurige